Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie FĂRĂ PRECEDENT în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu: Toți senatorii sunt implicați

tariceanu

DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale în cazul șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, iar pentru asta au trimis dosarul la Parlament. Membrii comisiei din Senat au cerut prelungirea, cu încă 10 zile, a termenului de a studia actele trimise de DNA. Pentru prima dată, la actele trimise de DNA vor avea acces toți senatorii României.

”Eu sunt gata să îmi prezint punctul de vedere în fața plenului Senatului, eram gata și azi. S-a luat hotărârea, după ce mai mulți senatori, membrii ai Comisiei, au cerut să se prelungească timpul pentru a citi dosarul, să se permită accesul tuturor senatorilor, nu doar membrilor comisiei. Este un lucru bun, nu am nimic de obiectat, dar nu vreau să se înţeleagă în vreun fel că aceste demersuri ar fi fost inspirate sau ar fi fost influenţate de mine. De aceea, am decis să nu particip la şedinţa Biroului Permanent unde, în final, au luat decizia de a prelungi termenul de depunere a raportului cu zece zile. Cum se va pune pe ordinea de zi, mă voi prezenta și voi spune punctul meu de vedere.

Citește și: Șoferul mașinii cu numere anti-PSD face o mișcare neașteptată! Anunț surprinzător

Dacă sunt capabili, să ne spună cum m-ar avantaja prelungirea acestui termen. Dacă cei din opoziție ar face un minim efort să citească referatul, ar vedea că acolo scris că prescripția nu se aplică aici, deci nu ma avantajează amânarea.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Comisia juridică din Senat a amânat pentru săptămâna aceasta dezbaterea privind cererea DNA de avizare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, existând mai multe solicitări de studiere a dosarului din partea senatorilor.

Citește și: Proiectul Gabrielei Firea privind locuintele este pe ordinea de zi. Cine se opune vehement

Raportul comisiei se aprobă prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi şi apoi se dezbate în plenul Senatului în cel mult 5 zile de la depunerea la Biroul Permanent.

Hotărârea privind cererea de urmărire penală, al cărei proiect este întocmit de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, se adoptă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, cu respectarea prevederilor art.67 din Constituţia României, republicată. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Hotărârea prin care Senatul cere sau nu cere urmărirea penală se publică în Monitorul Oficial.

Citește și: De azi, e oficial! Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial! Ce se întâmplă cu salariile românilor

Din cei 11 membri ai Comisiei juridice din Senat, cinci sunt de la PSD, doi sunt de la PNL şi câte unul de la USR, UDMR şi ALDE.

Întrebat cum vor vota senatorii PSD la solicitarea DNA privind ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că dosarul va fi studiat cu atenţie.

Citește și: S-a decis! Ajutoare de stat de sute de milioane de lei. Cine va beneficia de ele

”Eu sunt Mama Omida, acum sincer?”, a spus şeful PSD, apreciind că ”senatorii PSD au personalitate”.

DNA a transmis în 7 noiembrie Senatului cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acesta apreciind că este un demers politic şi exprimându-şi convingerea că în dosar e vorba de ”multă maculatură”.

Citește și: Dezvăluire uriașă în An Centenar! Sondaj exploziv privitor la Unirea României cu Basarabia

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

După audierea sa în Comisia juridică premergătoare avizului privind urmărirea penală solicitat de DNA în cazul său, Tăriceanu afirma că demersul procurorilor "are un scop bine definit, şi anume să mă intimideze pe mine".

Citește și: Mare atenție, șoferi! Punctul de amendă ar putea fi modificat. Află cum

Tăriceanu a adăugat că nu va renunţa la "lupta" sa pentru o "justiţie corectă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.