DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Declarație halucinantă a ministrului Muncii

Ministrul muncii Rovana Plumb în dorința de a-și consolida poziția în PSD a încercat să arate importanța noului Cod Fiscal printr-o declarație care nu are nici o legătura cu realitatea.

Ministrul Muncii a declarat ca neadoptarea noului Cod Fiscal o pune în imposibilitatea de a majora salariile bugetarilor începând cu 1 ianuarie 2016 cu până la 60%. Din păcate doamna Rovana Plumb se încurcă în calculele bugetare susținând că de fapt prin adoptarea măsurilor de relaxare fiscală se reduce deficitul bugetar și nu creste. Ministrul Muncii a uitat că toate indexările de pensii și majorarea nesemnificativă a salariilor bugetarilor s-a făcut de către guvernul Ponta prin creșterea impozitelor și taxelor locale, introducerea taxei pe stâlp, a taxei de 7 eurocenți și a impozitării micilor fermieri și nu prin reducerea impozitelor. Ar trebui să se consulte cu colegul său de guvern domnul Teodorovici care ne spune cu subiect și predicat că măsurile cuprinse în noul Cod Fiscal vor duce la creșterea deficitului bugetar la 3%. Nu este prima dată când guvernul Ponta încurcă plusul cu minusul. De exemplu noul Cod Fiscal este prezentat de către liderii PSD ca o mare relaxare fiscală când de fapt cuprinde și o serie de măsuri de creștere a impozitării. Cele mai afectate sunt microîntreprinderile, persoanele fizice care desfășoară o activitate independentă precum și persoanele fizice care dețin în proprietate clădiri.

Nu știu cum vede doamna Rovana Plumb spațiul fiscal pentru creșterea salariilor bugetarilor. Numai creșterea salariilor bugetarilor cu 10% in 2016 ar avea un impact bugetar de 0,7% din PIB. Dacă majorarea salariilor bugetarilor cu 60% în 2016 s-ar realiza așa cum declara Victor Ponta și Rovana Plumb s-ar produce o creștere a deficitului bugetar cu până la 4% din PIB.

Depășirea deficitului de 3% de către România ar însemna reîntoarcerea la procedura de deficit excesiv pe care o va declanșa Uniunea Europeana dar și o majorarea a cheltuielilor pe datorie. PNL este de acord cu aceste măsuri de relaxare fiscală și de creștere a salariilor cu condiția ca măsurile să fie sustenabile și să nu afecteze stabilitatea finanțelor publice. Implementarea acestor măsuri este posibilă printr-un plan de acțiuni care să ducă la îmbunătățirea colectării veniturilor bugetare și prioritizarea în mod eficient a cheltuielilor publice.

Reamintesc liderilor PSD care si-au făcut o fixație în a mă ataca permanent, că primele măsuri pe care le-am luat în calitate de ministru au fost eliminarea impozitului minim, reîntregirea salariilor bugetarilor cu 15% și majorarea a 1 milion de pensii și anume a celor care au lucrat în grupa I si II de muncă asigurând resursele financiare prin creșterea gradului de colectare de la 31,7% la 32,9% din PIB. Din păcate guvernul Ponta este un guvern incompetent care nu are nici o strategie fiscal bugetară pe termen mediu ci adopta legi pentru îmbunătățirea imaginii și supraviețuirea la guvernare.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.