Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegația USR-PLUS îi cere lui Klaus Iohannis să convoace partidele la negocieri privind funcția de comisar european

alianta 2020 usr plus

Delegația USR-PLUS solicită președintelui Klaus Iohannis să convoace de urgență partidele cu reprezentare în PE pentru a găsi o nouă variantă de comisar euroepan în locul Rovanei Plumb.Alianța susține că Viorica Dăncilă și-a pierdut credibilitatea și legitimitatea pentru a mai propune un comsiar, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Olguța Vasilescu îl laudă pe ministrul preferat de Liviu Dragnea: ‘Urmează să lanseze luna aceasta’

"Delegația USR PLUS în Parlamentul European a spus de la început că Rovana Plumb nu este calificată să ocupe funcția de comisar european și că va vota împotrivă. Cerem președintelui României să convoace de urgență partidele reprezentate în Parlamentul european pentru a ieși din acest impas în care a băgat țara premierul Dăncilă. Astăzi, Comisia Juridică din PE a reconfirmat decizia prin care candidata doamnei Viorica Dăncilă a fost respinsă pentru conflict de interese" ,se arată în comunicatul de presă emis, luni, de USR-PLUS.

Europaralmentarul USR Crisitan Ghinea a declarat că Rovana Plumb nu are ce căuta în Comisia Europeană, neavând competențe reale și aflându-se în conflict "vădit" de interese.

„Europa respinge orice încercare a PSD de a exporta corupție, cumetrii de partid și prietenii în funcții publice ale Uniunii. Fără vreo competență reală și în vădit conflict de interese, doamna Plumb nu avea ce să caute în Comisia Europeană“, a declarat Cristian Ghinea, copreședinte al delegației Alianței USR PLUS în Parlamentul European.

Citește și: EXCLUSIV Unde lucrează soția șefului de Poliție care ar fi amenințat-o pe mama Luizei: E procuror

Copreședintele delegației USR=PLUS în PE Dragoș Tudorache a afirmat că președintele Iohannis trebuie să convoace partidele reprezentate în PE la consultări pe tema propunerii unui nou comisar european.

„De câte ori trebuie să o respingă Parlamentul European pe doamna Plumb până să se prindă PSD și premierul Dăncilă că nu există nicio șansă pentru această nominalizare? Acum, președintele Iohannis trebuie să cheme la consultări partidele care au obținut pe 26 mai mandate în Parlamentul European, pentru a găsi cel mai bun candidat de comisar. Doamna Dăncilă și-a pierdut credibilitatea și legitimitatea să mai propună ceva“, a spus Dragoș Tudorache, copreședinte al delegației Alianței USR PLUS în Parlamentul European.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Comisia va trimite o scrisoare către președintele PE, David Sassoli.

Citește și: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului! Solicitare de ultim moment către Viorica Dăncilă .

Președintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă miercuri, la consultări, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene, anunță Administrația Prezidențială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.