Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Depuneri de coroane de flori, ceremonial religios şi defilare în Giurgiu, de Ziua Naţională

Twitter
romania drapel steag tricolor

Ziua Naţională a fost marcată, la Giurgiu, de ceremonii religioase, depuneri de coroane de flori, precum şi defilări militare.

Activităţile dedicate Zilei Naţionale au debutat în acest an la Monumentul Eroilor de la Biserica Eroilor, unde autorităţile au fost întâmpinate pe muzica fanfarei Centrului Cultural "Ion Vinea". A urmat intonarea Imnului Naţional şi un ceremonial religios condus de un sobor de preoţi,după care au avut loc depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor, potrivit Agerpres.

" Sărbătoarea naţională trezeşte, în fiecare dintre noi, sentimente patriotice profunde şi un spirit cast de comemorare a celor care au contribuit decisiv pentru ca România să devină o naţiune de sine stătătoare şi independentă. Noi, cei care nu am simţit durerea rănilor provocate de lupte şi conflicte armate, să fim veşnic îndatoraţi şi recunoscători celor de dinainte, care au făcut acest sacrificiu, cu speranţa că noi şi succesorii noştri nu vom fi nevoiţi să mai luptăm pentru înfăptuirea idealului suprem. (...) Dincolo de limbă, tradiţii şi cultură, 1 Decembrie reprezintă conştiinţă, solidaritate şi unitate. Îmi doresc ca acest 1 Decembrie să conteze în conştiinţa fiecăruia dintre noi şi să înţelegem că valorile şi identitatea naţională sunt moştenirile cele mai de preţ pe care ni le-au dăruit predecesorii noştri, eroii României, pe care îi omagiem astăzi", a declarat primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.

Prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, administratorul public al municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, deputaţii PSD Elena Dinu şi Marian Mina, dar şi invitaţi de la Ruse, Bulgaria, directorul Euroregiunii Giurgiu-Ruse, Liliana Ganceva au participat în acest an, la Giurgiu, la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României.

La final, a avut loc defilarea plutoanelor şi a Gărzii drapelului pe şoseaua Bucureşti, iar seara se va încheia cu aprinderea festivă a beculeţelor şi ornamentelor pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.