Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, atac dur la adresa Ministrului pentru Mediul de Afaceri: 'Aruncă în haos programul Start Up Nation'

PNL

Deputatul PNL Dumitru Oprea a lansat un atac dur la adresa Ministrului pentru Mediul de Afaceri.  Parlamentarul ieşean acuză confuzia creată prin faptul că, în doar câteva ore, ministrul a anunţat, mai întâi, prelungirea termenului de depunere a propunerilor de proiecte, după care a renunţat la idee. Dumitru susţine într-o declaraţie de presă că "ministerele trebuie ocupate de persoane cu experienţă, care dau dovadă de profesionalism, nu de comportament pueril".

 

„Miercuri, 12 iulie 2017, Ministrul pentru Mediul de Afaceri a reuşit, în doar câteva ore, să bulverseze întreaga comunitate de afaceri interesată de accesarea fondurilor prin Start Up Nation. Într-o serie de postări succesive, pe pagina sa de Facebook, Ministrul Ilan Laufer a anunţat că termenul pentru depunerea propunerilor de proiecte se va prelungi până pe 28 iulie, apoi a revenit şi a precizat că sesiunea se va închide conform planificării inițiale. În urma reacţiilor vehemente ale comentatorilor, «s-a spălat pe mâini», luând decizia să se consulte cu mediul de afaceri.

Indiferent de motivele care au stat în spatele acestui comportament neprofesionist, sunt câteva lecții pe care guvernanții trebuie să le învețe.

Comunicarea oficială la nivelul unui minister nu poate fi făcută de pe pagina de Facebook a ministrului, pentru că orice postare a unui demnitar este considerată, în era social media, o ştire, iar mass media o preia ca atare. Gestul Ministrului Laufer de a elimina postările inițiale este unul copilăresc, deoarece nimic nu dispare de pe Internet, cu atât mai puţin ştirile publicate de agenţiile de presă.

Încredinţarea unor portofolii din Guvernul României persoanelor fără experienţă într-o demnitate publică creează sentimentul de neprofesionalism, iar o comunicare dezastruoasă produce efecte imediate şi generează neîncredere în programele guvernamentale.

Iată cum, o idee generoasă pentru susținerea antreprenoriatului din România, lansată în luna ianuarie, a ajuns o caricatură, prin amânări și poticneli guvernamentale nepermise. Inclusiv Ministrul Laufer a recunoscut faptul că instabilitatea politică i-a făcut pe mulţi să renunţe la accesarea finanțărilor, pe fondul neîncrederii cronice în actuala coaliție de guvernare. Dacă numărul solicitărilor a fost şi este unul sub aşteptările Ministerului, vinovaţii nu trebuie căutaţi în rândul cetăţenilor, ci în sânul coaliţiei aflată la putere.

Ca urmare, pentru succesul programului Start Up Nation, de altfel al oricărui program de finanțare, este nevoie de o conducere responsabilă la nivelul ministerelor, care să comunice eficient. Sau să comunice mai puţin şi să muncească mai mult.“

Citeşte şi: Haos cu Programul Start-up Nation. Ping-pong cu termenul limită pentru înscriere și explicații ciudate ale ministrului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.