Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD: Biserica Ortodoxă ar trebui să-i excomunice pe procurorii DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam mitropolit Laurentiu Streza DNA

Procurorii DNA l-au chemat, astăzi, la audieri pe mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza, ceea ce a stârnit un val de reacții în lumea politică. Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, consideră că procurorii DNA ar trebui excomunicați pentru gestul lor.

”Trebuiau sa mearga ei la mitropolie. Biserica tolereaza prea multe, procurorii ar trebui excomunicati”, a declarat Eugen Nicolicea, la Antena 3.

Procurorii DNA investighează mai multe cazuri de lucrări aşa-zis ştiinţifice scrie în spatele gratiilor, care le-au adus deţinuţilor eliberarea condiţionată. Printre cărţile vizate se numără şi „Iubirea milostivă și mântuitoare”, apărută sub semnătura lui Gigi Becali. Una dintre chestiunile care au declanşat ancheta a fost o declaraţie a lui Becali, de la începutul anului. Acesta a recunoscut că a avut parte de ajutor şi nu a scris nimic, ci doar a povestit altora aspectele apărute în cărţi.

Vezi şi: Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA

Dacă Becali a încercat să dreagă situaţia ulterior, după ce a realizat că a gafat grav, afirmaţiile sunt repetate şi de avocatul mitropolitului Ardealului. Potrivit acestuia, cartea pentru care este audiat mitropolitul a fost scrisă de călugării de la Muntele Athos.

"Nu există carte care să apară în cadrul Bisericii fără binecuvântare. Un călugăr de la Muntele Athos a mers la mitropolit pentru a-i cere binecuvântarea ca domnul Becali să scrie o carte. Nu a presupus o sponsorizare. Pentru binecuvântarea respectivă nu s-a dat abslut nimic. Domnul Becali nu este cel care a cerut binecuvântarea, ci călugării de la Muntele Athos, care au scris lucrarea", a declarat avocatul Ionaşcu.

Ulterior, acesta a declarat că, de fapt, călugării s-au ocupat de corectură şi redactare, dar autorul este Gigi Becali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.