Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata UDMR Biró Rozália a anunţat că a fost aleasă preşedinte al Organizaţiei de Femei a PPE

RomâniaTV.net
Biro Rozalia

Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaţilor, deputata UDMR Biró Rozália, a anunţat că a fost aleasă sâmbătă, la Dublin, preşedinte al Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European (PPE), cu unanimitate de voturi.

"Am candidat pentru funcţia de preşedinte din două motive. Pe de o parte, experienţa pe care am câştigat-o ca vicepreşedinte în două mandate, în această organizaţie, mi-a evidenţiat faptul că este nevoie de a întări glasul femeilor din organizaţiile situate în centrul şi estul Europei, pentru a aduce un echilibru în cadrul acestei structuri. Pe de altă parte, activitatea organizaţiei de femei a UDMR, foarte complexă, este recunoscută la nivelul UE, având şi iniţiative care au fost puse în practică şi la nivel european," a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Biró Rozália.

Potrivit acesteia, alegerea structurii de conducere s-a desfăşurat pe 10 şi 11 iunie, la Dublin, în cadrul congresului ce a reunit delegaţii din 43 de organizaţii membre ale partidelor politice din PPE, din totalul celor 53. Biró Rozália nu a avut contracandidat şi a primit toate cele 43 de voturi secrete.

"Faptul că am fost aleasă în unanimitate are o importanţă majoră pentru mine, deoarece înseamnă că, dincolo de declaraţii, a fost o voinţă comună să fiu aleasă preşedinte. Urmez după preşedinţia doamnei Doris Pack, fost europarlamentar în mai multe mandate, actualmente preşedinte al Institutului Robert Schuman, care a condus această organizaţie de femei timp de 21 de ani", a precizat Biró Rozália, potrivit Agerpres.ro.

Deputata UDMR a menţionat că îşi doreşte sprijin reciproc pentru îndeplinirea obiectivelor organizaţiilor de femei naţionale şi dezvoltarea activităţilor în comunitate, focusate pe familii, pe copii şi pe vârstnici.

"În actualul context geopolitic, importanţa organizaţiilor de femei a crescut şi, mai mult ca oricând, este nevoie de o abordare care să aibă în centrul atenţiei comunitatea, omul şi familia", a subliniat Biro Rozalia.

În structura de conducere au fost mai aleşi şase vicepreşedinţi, un secretar general şi un trezorier.

Cele şase funcţii de vicepreşedinte au fost ocupate de Albana Vokshi (Albania), Dorina Gherman (Rep. Moldova), Mariya Gabriel (Bulgaria), Dubravka Suica (din Croaţia), Agnieszka Pomaska (Polonia) şi Walburga Lerkhlenfeld (Germania).

"În urma acestor alegeri, boardul executiv a fost în mare măsură reînnoit. Avem doi vicepreşedinţi aleşi care, actualmente, sunt comisari europeni: Mariya Gabriel, comisar pentru inovare, cultură, educaţie şi tineret şi comisarul pentru democraţie şi demografie, Dubravka Suica şi avem un nou vicepreşedinte din Moldova - Doina Gherman, cu care voi colabora foarte strâns. Am nominalizat ca şi secretar general pe doamna Hillie van der Streek din Olanda, care, practic, îşi continuă astfel activitatea fiind în această funcţie şi în mandatul anterior", a mai precizat Biró Rozália.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.