Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicusor Dan, critici la adresa primarului general al Capitalei

b1
Gabriela Firea Nicusor Dan

Deputatul Nicușor Dan a afirmat, miercuri, că Gabriela Firea a mințit în legătură cu șapte aspecte, în această categorie intrând și afirmațiile primarului general al Capitalei potrivit cărora bugetul primăriei este de doar 600 milioane de euro pe an, anunță MEDIAFAX.

FIREA, 7 MINCIUNI INTR-O ORA

„Primarul Gabriela Firea a mințit asupra a șapte aspecte, pe care le voi detalia mai jos. Este rușinos pentru primarul capitalei să mintă bucureștenii într-atât de flagrant. A afirmat că a plătit subvenția pentru încălzirea termică. În realitate, subvenția nu este plătită decât până la nivelul lunii aprilie 2019, sumă scadență (subvenție neplătita la termenul scadent de 90 de zile) fiind de 140 milioane lei. A afirmat că în mandatul sau s-au schimbat 180 km de conducte din rețeaua de încălzire centralizată. O provoc pe Gabriela Firea să detalieze unde sunt cei 180 km de conducte schimbate, Această informație nu există pe site-urile municipalității. Specialiștii cu care am vorbit mi-au confirmat că 180 km sunt departe de realitate. Publice sunt sumele plătite deja de municipalitate pe investiții în energia termică

-1,2 milioane lei în 2016

-6 milioane lei în 2017

-9,1 milioane lei în 2018

-5,3 milioane lei până în septembrie 2019 sume mai mult decât insuficiente pentru a schimbă 180 km de conducte”, a scris Nicușor Dan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Se complică situația în Parlament: CCR îi decide soarta lui Teodor Meleșcanu

Deputatul o contrazice pe Firea și legat de avariile în sistemul de încălzire.

„A afirmat că avariile în sistemul de încălzire centralizată sunt mai puține decât acum 4-5 ani. O provoc pe Gabriela Firea să facă publice bilanțurile avariilor din sistemul de încălzire din ultimii 5 ani pentru a verifică informația. RADET a refuzat să îmi comunice această informație pentru iarnă 2018-2019. În consecință am chemat în judecată RADET, iar Tribunalul mi-a admis cererea și a obligat RADET la comunicarea informațiilor. RADET a formulat recurs care este în curs de judecată la Curtea de Apel București. Dar bucureștenii știu cel mai bine că serviciul de încălzire centralizată este mai prost, nu mai bun, decât acum 4-5 ani”, a adăugat Nicușor Dan.

O altă „minciună” constatată de către acesta este cea referitoare la alocarea a cel puțin 100 milioane euro pentru sănptate, în fiecare an.

„A afirmat că a alocat în fiecare an cel puțin 100 milioane euro pentru sistemul de sănătate.

În realitate, cifrele sunt următoarele. Alocările pentru sănătate ale Primăriei Capitalei au fost

-227 milioane lei în 2016

-266 milioane lei în 2017

-256 milioane lei în 2018

Dintre acestea, cheltuielile de investiții în sănătate au fost

-153 milioane lei în 2016

-160 milioane lei în 2017

-103 milioane lei în 2018

-58 milioane lei până în septembrie 2019”, mai transmite deputatul.

Nicușor Dan a vorbit și despre bugetul Primăriei Capitalei.

„A afirmat că veniturile de la bugetul de stat ale Primăriei Capitalei au fost cu 30% mai mici în 2019.

În realitate, veniturile de la bugetul de stat au fost

-3,4 miliarde lei în 2016

-3,6 miliarde lei în 2017

-3,8 miliarde lei în 2018.

Gabriela Firea a EXPLODAT, după criticile venite pe Facebook: Mă deranjează manipularea și ipocrizia

Pentru anul 2019, conform bugetului actualizat la 30.09.2019, sunt așteptate venituri de la stat de 3,3 miliarde lei sume defalcate din impozit pe venit și 0,3 miliarde lei sume defalcate din TVAA, deci 3,6 miliarde lei. O reducere cu 30% din veniturile de la stat ar fi însemnat pentru 2019 doar 2,7 miliarde lei”.

El susține că e o rușine „de neînchipuit că Bucureștiul trebuie să apeleze la bani naționali.

„ A afirmat că bugetul anual al Primăriei Capitalei este de doar 600 milioane euro pe an.

Când ne referim la Bugetul Primărie Capitalei ne referim la bugetul Primăriei că instituție cumulat cu instituțiile din subordine: administrația spitalelor, administrația străzilor, administrația parcurilor, instituțiile de cultură, poliția locală, etc. Acesta este bugetul real al Primăriei Capitalei, propus de primarul general Consiliului General, și el a fost

-3 miliarde lei în 2016

-4,3 miliarde lei în 2017

-4,7 miliarde lei în 2018

-6,3 miliarde lei estimat nerealist de primarul Firea pentru 2019.

Chiar dacă ne referim la bugetul propriu al instituției Primăriei Municipiului București, el a fost estimate de Primarul Firea și votat de Consiliul General în 24 octombrie la 4,9 miliarde lei. Deci la primarul Firea 4,9 miliarde lei în 24 octombrie înseamnă 600 milioane euro în 29 octombrie.

A afirmat că eu aș fi afirmat că bugetul Primăriei Capitalei au fi de 2 miliarde de euro.

Afirmația exactă a fost “E o rușine de neînchipuit că Bucureștiul, oraș cu buget anual de 2 miliarde de euro, să apeleze la bani naționali, de care ar avea nevoie comunități sărace, școli, spitale”. M-am referit la bugetul Bucureștiului, adică al primăriei generale și al primăriilor de sector împreună”, se mai arată în mesajul transmis de Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.