Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire explozivă făcută de Reuters: Ce embargo a încălcat Coreea de Nord prin intermediul Rusiei

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Coreea de Nord a încălcat anul trecut interdicţia ONU privind exporturile, livrând cărbune în Coreea de Sud şi Japonia, prin intermediul Rusiei, arată trei surse din serviciile de informaţii vest-europene, citate de Reuters.

În 5 august 2017, Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite a interzis exporturile de cărbune din Coreea de Nord, în cadrul sancţiunilor menite să întrerupă veniturile în valută forte folosite de Phenian pentru înarmarea nucleară şi cu rachete. Cu toate acestea, de cel puţin trei ori, nord-coreenii au livrat cărbune în porturile ruse Nahodka şi Holmsk. Cărbunele a fost descărcat în docuri, apoi reîncărcat pe nave cu destinaţia Coreea de Sud sau Japonia, arată sursele agenţiei Reuters.

Citește și: Germania anunță că se pregătește de un CONFLICT în următoarele ore: Poliția e în ALERTĂ

Independent de acestea, o sursă occidentală din sectorul transportului maritim a declarat că unele din încărcăturile respective au ajuns în Japonia şi Coreea de Sud în octombrie anul trecut. O sursă din domeniul securităţii din cadrul ONU a confirmat derularea comerţului cu cărbune nord-coreean prin Rusia şi a afirmat că operaţiunile continuă.

Una din sursele europene ale Reuters, care a solicitat să nu i se dezvăluie identitatea, a susţinut că "portul rusesc Nahodka devine un centru de transbordare pentru cărbunele nord-coreean". Doi avocaţi specializaţi în sancţiuni au declarat că tranzacţiile par să încalce interdicţia ONU.

Solicitat să comenteze, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că Rusia respectă legislaţia internaţională. Agenţia de presă Interfax a citat un oficial neidentificat din cadrul ambasadei ruse la Phenian care a negat că Rusia a cumpărat cărbune nord-coreean şi a insistat că ţara sa "nu este un punct de tranzit pentru livrările de cărbune către terţe ţări", anunță Agerpres.

Miercuri, Trezoreria SUA a adoptat sancţiuni împotriva proprietarului uneia din navele implicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.