Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deşi sancţiunile occidentale nu vizează industria farmaceutică, Rusia ar putea rămâne în curând fără medicamente

Wall-Street.ro
medicamente farmacie

Farmaciile ruseşti ar fi rămas deja fără insulină şi alte produse pentru tratarea diabetului fabricate în străinătate, a relatat miercuri cotidianul rus Kommersant, descriind o penurie de materii prime pentru fabricarea medicamentelor, informează AFP, scrie AGERPRES.

Agenţia federală rusă pentru supraveghere medicală (Roszdravnadzor) şi Asociaţia farmaciilor din Rusia atribuie penuria de insulină unei "cereri urgente a consumatorilor", menţionând în acelaşi timp că majoritatea medicamentelor pentru diabetici sunt produse în Rusia şi că nu există motive de îngrijorare, a precizat cotidianul Kommersant.

Pacienţii intervievaţi de mass-media au explicat la rândul lor că această frenezie a cumpărăturilor este cauzată de faptul că alte dispozitive medicale utilizate de diabetici sunt produse în străinătate, astfel că se aşteaptă fie la o penurie, fie la o inflaţie mare şi, din aceste motive, cumpără astfel de produse în mod preventiv.

Deşi sancţiunile occidentale nu vizează industria farmaceutică, Kommersant prezice că firmele ruseşti ar putea rămâne fără materii prime şi substanţe importate.

Potrivit aceluiaşi cotidian cu profil economic, Europa aproape că a oprit livrările spre Rusia. Se pare că importurile din China şi India, care reprezintă aproape 80% din materiile prime farmaceutice importate de Rusia, sunt întârziate din cauza lanţurilor de aprovizionare grav perturbate.

Se estimează că stocurile locale ar putea să dureze între trei şi şase luni.

După destrămarea URSS, Rusia a rămas aproape fără industrie farmaceutică. Mult timp dependentă de laboratoarele occidentale, Rusia a făcut eforturi pentru a recupera acest decalaj printr-un program de înlocuire a importurilor, cu scopul de a deveni o ţară exportatoare. Această politică a fost alimentată de sancţiunile şi contra-sancţiunile impuse reciproc de Rusia şi Occident, însă, pentru moment, producţia locală depinde încă de materiile prime din import.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.