Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Destinul lui Prigojin pare pecetluit! Guvernator rus: ‘Să se sinucidă, dacă este bărbat’

evgheni prigojin

Evgheni Prigozin, fondatorul PMC Wagner, după ce a „trădat” Rusia, dacă este bărbat, ar trebui să urmeze exemplul „unui trădător similar al țării” - Boris Pugo, membru al GKChP*, care s-a sinucis în 1991 după o lovitură de stat eșuată, a declarat Igor Rudenya, guvernatorul regiunii Tver, pentru TASS.

"Evgheni Prigojin, după o astfel de trădare împotriva Rusiei și a poporului său, nu există decât o singură cale, dacă este bărbat, să urmeze exemplul aceluiași trădător de țară participant la GKChP Boris Pugo", a declarat Rudenya.

* GKChP a fost un grup de opt oficiali sovietici de rang înalt din cadrul guvernului sovietic, al Partidului Comunist și al KGB-ului, care au încercat o lovitură de stat împotriva lui Mihail Gorbaciov la 19 august 1991. Publicistul american Georges Obolensky a numit-o, de asemenea, "Banda celor opt". Lovitura de stat a eșuat în cele din urmă, guvernul provizoriu prăbușindu-se la 22 august 1991, iar mai mulți dintre conspiratori fiind urmăriți penal de Curtea Supremă a Federației Ruse.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.