Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii nespuse despre mobilizarea din Rusia: Soldații sunt împușcați dacă se retrag și probabil uciși dacă avansează

dw.com
mobilizare partiala rusia

Soldaților ruși li s-ar fi spus să lupte în Ucraina sau "ar putea dispărea". Alții, care suferă de boli precum HIV și hepatita C, au fost înrolați pe front, anunță msn.com.

În ultimele luni, s-a acordat o atenție deosebită exact cui anume trimite Rusia pe câmpul de luptă, după o serie de aparente eșecuri pentru Moscova. Vladimir Putin a mobilizat 300.000 de rezerviști în Ucraina în septembrie - prima dată când un lider rus a făcut acest lucru de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Mai multe grupuri ar fi trebuit să fie excluse de la această chemare, dar rapoartele de la acea vreme au sugerat că aceste reguli au fost respectate doar vag. Alții susțin acum că prizonierii ruși sunt obligați să lupte în Ucraina, cu amenințări de prelungire a pedepsei cu închisoarea pentru nerespectarea lor.

O sursă a declarat pentru Mirror: "Conform informațiilor adunate din ceea ce spun rudele, este imposibil să refuzi, deoarece dacă prizonierii o fac, ar putea dispărea. "Unii prizonieri au fost bătuți atât de rău încât nu mai pot merge și este posibil ca apoi să li se prelungească sentințele și să se confrunte cu o alegere teribilă. Pe linia frontului, mulți sunt pur și simplu carne de tun - împușcați dacă se retrag și probabil uciși dacă avansează. Așa că sunt terminați, indiferent ce aleg".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.