Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pentru Donald Trump: Fostul său avocat a RECUNOSCUT că a dat bani pentru FALSIFICAREA unor sondaje, la cererea miliardarului

Donald Trump nebun

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, a declarat joi că a procedat, la cererea candidatului republican în alegerile prezidenţiale americane din 2016, la plata unor sume de bani cu scopul de a influenţa rezultatul unor anchete de opinie, relatează Reuters.

Aceste plăţi, către societatea RedFinch Solutions, care aveau scopul să manipuleze rezultate ale unor anchete de opinie online, au fost făcute ”din ordinul şi numai spre beneficiul lui” Donald Trump, a declarat Michael Cohen, scrie news.ro.

Citește și: Gigi Becali, ajutat de Traian Băsescu! Gestul pe care patronul FCSB nu îl poate uita

Cotidianul The Wall Street Journal (WSJ) scrie că Cohen a cumpărat manipularea a două sondaje în favoarea lui Trump, înainte de scrutinul din noiembrie 2016.

Într-un mesaj postat pe Twitter, juristul scrie ”cu privire la articolul din @WSJ referitor la trucarea sondajelor, ceea ce am făcut a fost din ordinul şi numai pentru beneficiul lui @realDonaldTrump @POTUS. Îmi regret cu adevărat loialitatea oarbă faţă de un om care nu o merită”.

Citește și: Show total făcut de protestatarii #Rezist! Unde s-au deplasat azi

Această tentativă de manipulare s-a dovedit, până la urmă, puţin fructuoasă, însă ea scoate la iveală strategia echipei de campanie a lui Trump şi rolul jucat de Michael Cohen.

WSJ scrie că Michael Cohen i-a cerut lui John Gauger, care conducea RedFinch Solutions să manipuleze în favoarea lui Donald Trump un sondaj cu privire la candidaţii la învestirea republicană, în februarie 2015.

Citește și: Surpriză! PRO TV aduce o mega-veste pentru toți fanii ‘Las Fierbinți’

TRUMP, ABSENT DIN TOP 100 AL ”CĂPITANILOR DIN INDUSTRIE”

Miliardarul, care se pregătea la acea vreme să intre în cursa în vederea obţinerii învestirii, se clasa pe poziţia a cincea.

Cohen i-a cerut de asemenea lui John Gauger, în 2014, să trucheze un sondaj pentru postul CNBC cu privire la cei mai influenţi oameni de afaceri americani. În sondajul iniţial, Donald Trump nu apărea în Topul 100 al celor mai importanţi conducători de întreprinderi.

Citește și: Gigi Becali, ajutat de Traian Băsescu! Gestul pe care patronul FCSB nu îl poate uita

”Preşedintele nu are cunoştinţă de faptul că aceste sondaje au fost trucate”, a declarat miercuri avocatul său, Rudy Giuliani.

Michael Cohen a acceptat să coopereze cu anchetatorii echipei procurorului special Robert Mueller, care efectuează o anchetă cu privire la un amestec rus în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi la o eventuală complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Kremlin.

Citește și: Show total făcut de protestatarii #Rezist! Unde s-au deplasat azi

Avocatul a fost condamnat în decembrie la trei ani de închisoare, după ce a recunoscut că a le-a plătit sume de bani unuinumăr de două femei care susţin că ar fi avut relaţii extraconjugale cu Donald Trump.

Aceste plăţi aveau scopul să obţină tăcerea celor două femei, o actriţă de filme porno, Stormy Daniels, şi o playmate de la Playboy, Karen McDougal, pentru a nu afecta campania electorală a miliardarului newyorkez.

Citește și: Surpriză! PRO TV aduce o mega-veste pentru toți fanii ‘Las Fierbinți’

Michael Cohen a recunoscut, de asemenea, că a minţit, pentru a-l proteja pe Donald Trump, cu privire la un proiect imobiliar referitor la construirea unui Trump Tower în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.