Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea proiectului Legii securității cibernetice, criticat de mai multe ONG-uri

securitate cibernetica

Cinci ONG-uri au trimis o scrisoare deschisă Ministerului Comunicațiilor și Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, criticând maniera de organizare a primei dezbateri privind Legea securității cibernetice.

Cele cinci ONG-uri semnatare ale scrisorii sunt Asociația pentru Tehnologie și Internet — ApTI, ActiveWatch, Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România — Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Centrul pentru Inovare Publică și Asociația Miliția Spirituală, anunță Agerpres.

„În urma anunțului de pe site-ul Ministerului pentru Comunicații și pentru Societatea Informațională cu privire la organizarea celei de-a două sesiuni de dezbateri cu privire la Legea securității cibernetice în data de 19 februarie 2016, dorim să ne exprimăm dezamăgirea față de nerespectarea termenilor angajamentelor luate de către cele două ministere în timpul primei dezbateri din 12 februarie 2016. Mai exact, au fost promise de către organizatori: publicarea minutei primei dezbateri; publicarea textului refăcut al propunerii de lege, după analizarea tuturor punctelor de vedere transmise în scris sau verbal; motivarea opiniilor respinse”, se precizează în scrisoarea transmisă celor două ministere.

Cele cinci ONG-uri acuză că nici măcar minuta primei sesiuni de dezbateri nu a fost transmisă participanților sau publicului larg, astfel încât nu se identifică utilitatea organizării unei noi dezbateri.

„În această situație, considerăm ineficientă reluarea discuțiilor de la prima dezbatere, întrucât o nouă dezbatere identică cu prima nu face decât să stagneze discuțiile și amână găsirea unor soluții de fond cu privire la conținutul defectuos al textului, care în continuare încalcă decizia Curții Constituționale a României nr. 17 din 2015 în numeroase puncte. În concluzie, solicităm publicarea minutei împreună cu toate comentariile scrise sau adresate verbal, corectarea propunerii de lege după analizarea tuturor observațiilor supuse atenției în cadrul perioadei de consultare publică, motivarea tuturor punctelor care nu au fost luate în considerare în noua variantă de text a propunerii și organizarea celei de-a doua dezbateri după ce aceste documente au fost puse la dispoziția publicului pentru cel puțin 30 de zile, conform art. 6 alin. 2 din Legea 52/2003 privind transparența decizională”, se mai adaugă în scrisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.