Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deznodământ tragic după atacul armatei turce asupra protestatarilor kurzi

kurzi siria

Un copil kurd a fost ucis şi zeci de persoane au fost rănite vineri când trupele turce au tras asupra protestatarilor kurzi din oraşul sirian Kobane, lângă graniţa cu Turcia, informează oficiali kurzi şi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează DPA.

Forţele turce au deschis focul şi au tras cu gaze lacrimogene asupra kurzilor care protestau împotriva construirii de către Turcia a unui zid de beton de-a lungul graniţei cu Siria, a precizat OSDO.

Citește și: Stoltenberg: Trebuie să continuăm dialogul cu Rusia

'Un copil a fost ucis şi peste 80 de civili au fost răniţi de gloanţe', a afirmat pentru DPA Anwar Muslim, un oficial kurd.

'Erau civili neînarmaţi care protestau după ce au văzut că armata turcă a pătruns 25 de metri pe pământurile lor', a mai spus el.

'Nu avem nicio problemă că Turcia construieşte un zid de beton pe teritoriul său. Însă încalcă suveranitatea noastră', a afirmat oficialul kurd.

Locuitorii din Kobane au organizat proteste începând cu 27 august în zona de graniţă între oraşul lor şi Turcia împotriva construirii zidului. Ei acuză armata turcă că a pătruns adânc pe teritoriul sirian, a afirmat OSDO, care se bazează pe o reţea largă de activişti din Siria.

Pentru moment nu există nicio declaraţie oficială din partea autorităţilor de la Ankara cu privire la atacul de la Kobane, însă preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat joi seara pentru agenţia de ştiri Anadolu că Turcia nu va tolera nicio organizaţie teroristă la graniţa cu Siria, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.