Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvaluiri: De ce a fost asasinat principalul opozant al lui Putin

boris nemtov

Opozantul rus Boris Nemţov a fost 'lichidat' pentru afirmaţiile sale antiruseşti şi antimusulmane, a declarat Anzor Gubaşev, unul dintre suspecţii arestaţi în dosarul privind uciderea politicianului, în timpul mărturiilor sale depuse în prezenţa avocatului şi citate de cotidianul rus Kommersant, informează miercuri agenţia de presă Unian.

Suspectul a recunoscut că îşi 'urmărea' de multă vreme victima, chiar şi pe internet şi la televizor.

Cel mai tare, pe Gubaşev l-a iritat poziţia opozantului Nemţov cu privire la Ucraina. 'Imediat cum a început războiul din Ucraina, Nemţov a început să facă agitaţie, se ducea acolo, ţinea cuvântări. Apoi se întorcea aici (în Rusia) şi afirma că noi (ruşii) nu am face lucrurile cum trebuie, că ar putea începe un război mondial. Toată lumea s-a pus pe capul nostru, că nu avem dreptate. Într-un cuvânt, doream să produc agitaţie şi să fac aici (în Rusia) ca în Ucraina', a afirmat Gubaşev.

Nu în ultimul rând, suspectul s-a declarat indignat de faptul că Boris Nemţov 's-a luat de profetul nostru, susţinând, împreună cu Obama şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed'. 'Prin urmare, l-am lichidat. Şi asta îl aşteaptă pe oricine va atenta la onoarea musulmanilor', a declarat Gubaşev în timpul anchetei, adăugând că nu regretă câtuşi de puţin fapta comisă.

Potrivit lui Gubaşev, pregătirile pentru asasinarea opozantului ar fi început în ianuarie, la acţiune participând Zaur Dudaev şi Beslan Şavanov, acesta din urmă decedând în timpul arestării, în explozia unei grenade. Cel care a tras în Nemţov a fost Zaur Dadaev, a mai afirmat Gubaşev.

Opozantul rus Boris Nemţov a fost ucis în noaptea din 27 spre 28 februarie 2015. În Nemţov s-a tras de mai multe ori, în spate, dintr-un autoturism în mişcare. Politicianul a murit pe loc, din cauza rănilor suferite.

În timpul anchetei pe marginea asasinării lui Nemţov au fost arestaţi cinci oameni, iar la adresa a doi dintre ei - Zaur Dadaev şi Anzor Gubaşev - Tribunalul Basmanski din Moscova a formulat, la 8 martie, capete de acuzare.

În 12 mai, la Moscova a avut loc prezentarea raportului 'Putin. Războiul', elaborat de susţinătorii lui Nemţov, în baza materialelor strânse de acesta cu privire la implicarea Rusiei în războiul din estul Ucrainei.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.