Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRILE care ZGUDUIE Ministerul de Externe: Ilegalitățile de la Ambasade

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Noi dezvăluiri care pot arunca în aer Ministerul Afacerilor Externe au intrat în posesia STIRIPESURSE.RO. Conform unor e-mailuri interne, ceea ce se întâmplă în anumite Ambasade ale României din importante state, ar fi complet ilegal. Asta ar reieși din corespondența dintre un fost șef de secție consulară, Cristian Radu, fost la Munchen și Ankara, și ministrul Lazăr Comănescu. Potrivit consulului, la Ambasada de la Ankara, nu ar exista un traducător autorizat, deși instituția are doi translatori. Conform informațiilor din corespondență, se pare că actele traduse la Ankara ar fi lovite de nulitate dacă cele două traducătoare nu sunt autorizate.

Diplomatul Cristian Radu deconspiră și alte fapte ce ar putea provoca un seism în MAE dacă sunt reale. El vorbește despre trafic de influență, dar și despre acoperirea unor evenimente care l-ar avea la origini pe Radu Onofrei, ambasadorul României în Turcia, retras de președintele Klaus Iohannis.

Citește și: DEZVĂLUIRI despre un om chemat de Klaus Iohannis

Iată primul e-mail trimis ministrului Lazăr Comănescu:

”Dle Ministru, ce se intampla cu celelalte sute de acte traduse de catre cele 2 traducatoare ale Ambasadei Romaniei la Ankara, devin nule, in urma mesajului transmis de catre Centrala MAE?

Inteleg ca cele 2 traducatoare sunt constant ocupate:

1. Dna Kamer Akpinar cu accidentele dlui Ambasador Onofrei

2. Dna Figen Celebi cu urmatoarele:

-traducerea pentru verisorul dl Benai SALI atasat de interne (nu e cumva trafic de influenta, la angajarea dumneaei tinand cont ca au fost persoane foarte bine pregatite si dumneaei cu 4 liniute in CV a fost angajata?!)

-cu plecarea de la Ziua Nationala cu intermediara de vize Maria Ana Duranli

-cu sunatul dnei Maria Ana Duranli fapt constatat si de echipa de Control MAE

-cu dl Ionel Dumitru ministru plenipotentiar care o conduce noaptea si au accident cu masina de serviciu, acelasi dl Dumitru care a cerut nr de telefon al intermediarei.

Citește și: SCANDAL uriaș în Ministerul de Externe: Acuzații grave cu bani, amenințări și înregistrări / VIDEO

-cu invitarea solicitantilor de viza la Cafeneaua CVIZ in apropierea Sectiei Consulare (fapt petrecut dupa intrarea mea in concediul medical) pentru completarea cererilor de viza.

Avand in vedere aceste legaturi de rudenie, "coincidente extraordinare" si faptul ca cele 3 persoane mentionate (Benai Sali-pasajul de nava unde nu si-a facut treaba si mi-au pus mie cazul in spate, Ionel Dumitru care a scris despre mine minciuni cu telefonul de urgenta si altele si Figen Celebi incurcata cu intermediara de vize) sunt conectate intre ele, reprezinta fapte in baza carora se poate constata premeditarea actiunilor lor.

Cine a girat toate aceste lucruri?

Ambasadorul Radu Onofrei

Circula un zvon printre colegii mei ca aceasta rechemare a mea nu a foat altceva decat o razbunare premeditata. Domnii Barbu si Stanescu fiind deranjati ca m-am adresat anul trecut ministrului ca cei doi ma santajeaza.

Reiterez ca pana nu va iesi adevarul la iveala nu ma voi opri folosind toate mijloacele legale.

Imi este foarte greu sa inteleg cum unii veniti de pe strada sunt facuti diplomati, iar diplomatii de cariera care muncesc cinstit si corect nu incap de mizeriile acestora, trebuie sa se intoarca dupa 5 luni cu un copil mic.

Cristian Radu

Consul.”

Citește și: Cine a ajuns șef în MAE: Rudele 'periculoase' care conduc ministerul! Se vorbește despre DNA

Într-un alt mesaj electronic, consulul Cristian Radu, rechemat de la Ankara, aflat acum în concediu medical, face acuzații la fel de grave și îi aduce la cunoștință ministrului Lazăr Comănescu detalii de neînchipuit pentru mediul diplomatic.

”Stimate dle Ministru,

pentru a veni in ajutorul colegului meu de la Munchen consul Lucian Stanica, care in aceasta dimineata a contactat-o pe sotia mea (dupa ce dl Barbu, dl Stanescu si dl Parvu au dorit sa vb cu ea, observ ca si alti colegi sunt curiosi) aducandu-i la cunostinta ca a inaintat conducerii MAE o cerere legata de o ancheta ?! va inaintez mesajul in speranta ca stiti dvs despre ce este vorba.

Colegilor care au constiinta incarcata, de la transferuri, grade consulare accelerate, sot/sotii diplomati facuti din pix, plecari la post fara concurs, le sugerez sa va scrie dle Ministru poate ii usurati de aceasta povara.

Atasat aveti mesajele.

Va multumesc pentru tot interesul acordat sotiei mele, sunt mandru de ea.

Cristian RADU

Consul.”

Citește și: Ultima mutare a MAE în scandalul cu diplomatul de la Ankara și șefii de la București

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.