Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dilema turismului pe litoral: omorâm găina sau numărăm ouăle?

Ultima întâlnire de lucru, la care am participat, între operatorii din turism, instituții ale statului cu responsabilități în acest domeniu, precum și alți actori din industria ospitalității, este un semn că lucrurile pot să meargă în sens constructiv. Este unul din motivele pentru care organizatorii, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, merită cu prisosință felicitări.

Dezbaterile între oamenii de specialitate sunt singura cale de a crea o atmosferă lucrativă, în cadrul căreia să se analizeze cu onestitate rolul fiecăruia dintre participanți, panoul de drepturi și obligații.
Nu puține au fost situațiile în care instituțiile statului au fost acuzate de comportamente abuzive și, pe bună dreptate, chiar așa a fost într-o covârșitoare majoritate a cazurilor, episodul bacșișului fiind elocvent în acest sens. Poate că au existat presiuni asupra funcționarilor din aceste organisme, care au denaturat esența muncii lor, însă un moment zero, în care să se înțeleagă pe deplin faptul că instituțiile statului, indiferent cum se numesc ele, ANAF, ANPC, etc, sunt pârghii de îndrumare, în primul rând, ale întreprinzătorilor și nu nori de lăcuste trimise să deșertifice conturile firmelor, trebuie să existe. Rolul primordial al acestor entități este acela de a îndruma, îndruma și iar îndruma, nu de a distruge. Să facă un rău știe orice prost, iar în instituțiile statului am convingerea fermă că lucrează oameni bine instruiți, care nu se încadrează în asemenea categorie.
Aceste dezbateri trebuie să continue, pe tematici diferite, poate chiar sub egida aceluiași organism capabil de organizare a meciurilor pe teren neutru, până când și reprezentanții firmelor vor fi de acord că dialogul deschis și asumarea corectă, cu bună credință, a setului de drepturi și obligații, sunt bazele prosperității. Reaua credință este cea mai proastă abordare, pentru ambele parți, și conduce, fără greș, spre sancțiuni, adică bani pierduți, nervi, clienți nesatisfăcuți, închideri de afaceri.
Bolile cronice ale turismului de pe Litoral se cunosc: o fiscalitate prost calibrată, o legislație a muncii care nu ține cont de realități, lipsa unui suport educațional necesar, etc. Gălăgia, însă, nu va fi o soluție. Dialogul, da.
Mihai Tarache, deputat de Constanța
Comisia pentru Turism a PNL

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.