Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorii de închisori din Germania: 'Deţinuţii şi personalul penitenciarelor ar trebui obligaţi să se vaccineze anti-Covid'

Freepik.com
covid-19 cazuri Germania

Deţinuţii şi personalul penitenciarelor ar trebui obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, au cerut marţi directorii de închisori din Germania, relatează dpa.

Asociaţia BVAJ a directorilor de închisori a atras atenţia asupra frecventei "lipse de înţelegere din partea deţinuţilor privind nevoia de igienă şi de reguli de protecţie", precum şi a ratelor de vaccinare sub medie.

Aceşti factori au transformat închisorile într-un teren propice pentru răspândirea bolilor infecţioase, menţionează BVAJ.

Asociaţia a atras atenţia şi asupra ratelor relativ scăzute de vaccinare în rândul personalului închisorilor şi al furnizorilor externi cu acces în penitenciare, potrivit Agerpres.ro.

Luna trecută a intrat în vigoare o reglementare care le impune angajaţilor spitalelor, centrelor de îngrijire şi cabinetelor medicale să producă până la jumătatea lui martie dovada că s-au vaccinat cu schema completă, că au trecut prin boală sau că există motive medicale pentru a nu se vaccina.

Această reglementare ar trebui extinsă la închisori cât de curând posibil, susţine BVAJ. Asociaţia a mai precizat că focarele de COVID-19 în închisori ar putea duce la breşe de securitate. De asemenea, focarele apărute în rândul celor aflaţi în arest în aşteptarea procesului ar putea avea efecte asupra funcţionării tribunalelor, susţin directorii de închisori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.