Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorii de la FBI şi NSA, chemaţi să dea explicaţii în faţa Congresului american

Capitoliu

Directorul FBI James Comey şi colegul său de la Agenţia naţională de securitate a SUA (NSA), Mike Rogers, vor aborda pentru prima dată luni în faţa Congresului două subiecte care de mai multe săptămâni fac obiectul unor intense dezbateri pe scena politică americană: legăturile dintre Rusia şi echipa preşedintelui Donald Trump şi acuzaţiile că acesta ar fi fost pus sub ascultare de predecesorul său la Casa Albă, Barack Obama, relatează AFP, DPA şi Reuters, conform agerpres.

Despre legăturile dintre anturajul lui Trump şi Rusia se speculează încă dinainte de alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie anul trecut. În ianuarie, serviciile de informaţii americane au conchis în unanimitate că Rusia nu numai că a interceptat corespondenţa electronică a unor înalţi responsabili democraţi, dar a făcut acest lucru pentru a-l avantaja pe Donald Trump.

Moscova trimite un mesaj CLAR întregii lumi privind Crimeea. Peste 2500 de militari sunt angrenaţi

Duminică, republicanul Devin Nunes, preşedintele comisiei pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor - în faţa căreia are loc audierea de luni a lui Comey şi Rogers - a insistat că nu există "nicio dovadă" privind o eventuală "complicitate" între membri ai echipei lui Trump şi Moscova. Nunes se numără de altfel între congresmenii care au încercat să redirecţioneze discuţiile spre subiectul scurgerilor de informaţii în presă menite "să dăuneze administraţiei Trump" şi la a căror origine s-ar afla membri ai serviciilor de informaţii.

Nunes a mai declarat duminică pe canalul Fox News şi că "deocamdată nu există nicio dovadă" privind punerea sub ascultare a lui Donald Trump de către Barack Obama, aşa cum acuza la începutul lui martie noul preşedinte american, într-o serie de mesaje vehemente pe Twitter.

Obama "nu s-a dus să înregistreze fizic ceva. Aşa că, dacă luăm literalmente ce a spus preşedintele Trump, nu s-a întâmplat", a declarat legislatorul republican din California, referindu-se la acuzaţiile lui Trump privind ascultarea telefoanelor sale sau a celor din Trump Tower, clădirea sa din New York care a fost folosită şi ca sediu pentru campania sa electorală.

Diplomat american, EXPULZAT după ce Washingtonul a refuzat să-i ridice imunitatea

Barack Obama a dezminţit în ce-l priveşte aceste acuzaţii, iar o serie de responsabili politici - inclusiv republicani - au cerut dovezi în acest sens. Unul dintre aceştia, reprezentantul texan Will Hurd, i-a sugerat chiar duminică preşedintelui Trump să-şi ceară scuze, în timp ce lidera democraţilor din Camera reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi-a exprimat speranţa ca FBI să "clarifice lucrurile", pentru că administraţia Trump "a decis că poate spune orice în impunitate şi este foarte rău" .

Totuşi, este puţin probabil ca lucrurile să se clarifice. "Audierile legate de activitatea serviciilor de informaţii sunt foarte aşteptate, dar nu se află mare lucru", a prevenit Danny Coulson, fost nr. 3 al FBI, subliniind că responsabilii nu vor face în niciun caz dezvăluiri privind informaţii clasificate aflate în posesia lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.