Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţii încinse în CEx-ul PSD: Gaură de 11 miliarde în buget. Se trece la tăieri de bugete şi concedieri

economie deficit declin

Liderii județeni ai PSD și conducerea centrală a partidului au discutat miercuri, la Vila Lac 1, despre problemele majore pe care bugetul le va avea în a doua jumătate a anului. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a informat Comitetul Executiv Naţional al PSD că există un deficit de 11 miliarde de lei, fiind nevoie de eforturi serioase pentru recuperarea a 7 miliarde de lei.

Potrivit unor surse participante la şedinţa PSD, Teodorovici a anunţat că este nevoie de economii serioase, pentru a nu se apela la împrumuturi masive. Astfel, la rectificarea promisă pentru 31 iulie urmează să te taie fondurile de la anumite proiecte, începând cu cele care nu sunt încă în implementare. Eliminate vor fi şi anumite programe sociale mai puţin cunoscute.

După ce Dăncilă şi liderii din teritoriu s-au plâns că unele instituţii, de la ministere la deconcentrate au prea mulţi angajaţi fără o activitate concretă, s-a stabilit că se va începe o restructurare masivă, de la vrâf între baza din judeţe. Se va apela la concedieri punctuale pentru a nu se ajunge la tăieri de salarii.

În privinţa pensiilor, o soluţie discutată a fost cea a impozitării pensiilor speciale, în acest sens urmând să fie stabilit un plafon.

Ministrul Finanțelor și premierul Viorica Dăncilă au promis în CEX că la rectificarea bugetară care va avea loc la 31 iulie vor fi bani pentru toate cheltuielile de funcționare a primăriilor, în contextul în care edilii s-au plâns în ultimele luni că instituţiile pe care le conduc sunt la limita supravieţuirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.