Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a anunțat ce se întâmplă cu șeful Antifraudă ANAF / UPDATE: A fost suspendat din funcție

DNA 1

UPDATE 2: Vicepreşedintele ANAF Nicolae Romeo-Florin, care a fost audiat timp de mai multe ore la sediul DNA Ploieşti, a fost scos din sediul instituţiei şi preluat de o echipă de lucrători ai DNA, avocatul acestuia spunând că "sunt proceduri în derulare".

Alexandru Chiciu, avocatul lui Nicolae Romeo-Florin, a afirmat că nu poate comenta asupra dosarului în care este vizat clientul său, însă a precizat, răspunzând unor întrebări, că procurorii DNA Ploieşti nu au dispus măsuri preventive împotriva acestuia. De asemenea, întrebat unde este dus clientul său, avocatul a declarat că sunt proceduri judiciare în derulare.

UPDATE 1: Nicolae Romeo-Florin a fost suspendat din funcție după ce DNA l-a pus sub urmărire penală.

"Având în vedere comunicatul DNA, prin care a fost anunțatã dispunerea efectuãrii urmãririi penale fațã de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepreședinte ANAF, pentru suspiciune rezonabilã privind activitatea acestuia din vara anului 2010, când deținea funcția de consilier superior în cadrul ANAF - Direcția Generalã de Coordonare Inspecție Fiscalã și nu coordona activitatea Direcției Generale Antifraudã Fiscalã, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, pânã la clarificarea situației.", a anunțat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de NICOLAE ROMEO-FLORIN, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în prezent vicepreședinte A.N.A.F. și director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Citește și: Încă o GAFĂ a lui Klaus Iohannis: A făcut revoluționar un pușcăriaș

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .

Citește și: Cea mai proastă veste pentru Victor Ponta: Anunțul făcut de PNL

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Citește și: Detalii ULUITOARE de la judecători: Cum făcea Alina Bica rost de bani când era șefă la DIICOT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.