Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA are viitorul asigurat! Românii, mai preocupaţi de corupţie şi poluare decât de război - SONDAJ

sondaj

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES prezintă cel mai recent studiu cu privire la percepțiile românilor legate de securitatea națională și incidența unor riscuri. România este văzută de români ca o țară nesigură, cu cetățeni speriați, care pe termen scurt se confruntă cu riscul unui război, iar pe termen lung și mediu cu riscul unei crize economice cronicizate. Totuşi, principalele îngrijorări ale românilor în prezent sunt legate de corupţie şi poluare.

În România crește percepția iminenței unor riscuri și, alături de aceasta, se dezvoltă o situație de incertitudine care face să crească neîncrederea în societate și o neliniște legată de securitatea individuală sau posibilitatea controlului propriului destin. Românii dezvoltă comportamente adaptative care, în multe situații, prelungesc iluzii sociale sau, în altele, accentuează pierderi masive de capital uman, cum ar fi cea de a căuta siguranța în alte societăți prin migrație internațională. Riscuri precum nesiguranța locului de muncă sau riscul legat de șomaj sunt cele cu care ne-am obișnuit în ultimele decenii, dar la ele se adaugă mai nou terorismul, riscurile alimentare, poluarea, accidentele nucleare. Românii sunt tot mai speriați de traficul și consumul de droguri sau de riscul unui război în zonă.

Sunt concluziile celui mai recent studiu IRES cu privire la percepțiile românilor legate de securitatea națională și incidența unor riscuri. Studiul aduce informații legate de percepțiile cetățenilor cu privire la: problemele cu care se confruntă România, siguranța României, riscurile de actualitate pentru România, incidența anumitor riscuri în România, riscurile pe termen scurt, mediu și lung pentru România, riscurile individuale, acțiunile autorităților privind protecția cetățenilor.

Vezi AICI rezultatele complete ale cercetării!

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Caracteristicile cercetării:

Volumul eșantionului: 1.519 indivizi de 18 ani și peste

Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național

Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de ± 2,5%

Perioada anchetei: 17-22 aprilie 2015

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.