Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA se pregăteşte de înfiinţarea Parchetului European. Şeful OLAF şi procurori generali din UE vin la Bucureşti

Sigla DNA

Conferința europeană Impactul Regulamentului UE privind instituirea Parchetului European (EPPO) la nivelul autorităților naționale ale Statelor Membre UE participante se va desfășura în zilele de 13-14 decembrie 2018, la Hotelul Intercontinental din București, anunţă DNA.

Conferința europeană are loc în cadrul proiectului "Promovarea protecției intereselor financiare ale UE prin susținerea acțiunilor Statelor Membre și ale instituțiilor europene în tranziția către Parchetul European", implementat de Direcția Națională Anticorupție, cu sprijinul Asociației Române de Cercetare a Dreptului Penal European.

CITEȘTE ȘI: Remediile naturiste COMBINATE cu medicamente au efecte secundare grave /STUDIU

Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul HERCULE III și își propune să abordeze o temă importantă a agendei europene din ultimii ani, și anume aplicarea Regulamentului privind înființarea Parchetului European și operaționalizarea acestei noi instituții.

La eveniment și-au anunțat prezența participanți din România și din alte 21 de state membre UE, precum și din Republica Moldova, între care directorul general al Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF), procurorii generali din Austria, Grecia și România, precum ministrul Justiției din România.

Deschiderea conferinței va avea loc joi, 13 decembrie 2018, la ora 9.30 (Hotel Intercontinental - Sala Fortuna etaj 21)

Evenimentul își propune să reunească reprezentanți ai instituțiilor europene, ai parchetelor naționale, judecători și cadre universitare, membri ai Asociațiilor pentru Dreptul Penal European și protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene din statele membre ale UE, în vederea împărtășirii experiențelor, provocărilor, ideilor și soluțiilor naționale și europene, necesare pregătirii instituțiilor europene dar și a sistemelor naționale cu ocazia înființării EPPO.

CITEȘTE ȘI: Dureri înșelătoare: Ascund boli în cu totul alte locuri

Prima zi a conferinței este dedicată activităților în plen, ocazie cu care partea română va prezenta concluziile studiului național realizat ca urmare a discuțiilor purtate pe parcursul întâlnirilor grupului de lucru ce și-a desfășurat activitatea în cursul anului 2018. Vor fi, de asemenea, dezbătute provocările integrării Regulamentului EPPO (2017/1939) în alte sisteme judiciare naționale și se vor căuta soluții pentru a facilita implementarea acestuia. Astfel, printre temele ce vor fi abordate se numără provocările întâmpinate în punerea în aplicare a Directivei 2017/1371 privind protecția intereselor financiare ale UE, cooperarea autorităților naționale cu EPPO și obligativitatea acestora de a notifica EPPO, admisibilitatea și libera circulație a probelor în investigarea și judecarea cauzelor EPPO, precum și elemente de cooperare internațională cu state terțe.
Cea de-a doua zi a conferinței va avea un caracter preponderent practic, participanților fiindu-le oferită ocazia să identifice soluțiile oferite de Regulamentul EPPO și să imagineze punerea lor în practică în sistemul de drept din care provin, cu ocazia soluționării unei caz ipotetic de fraudă a fondurilor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.