Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi arhiepiscopi anglicani condamnă proiectul lui Boris Johnson de a reloca migranţi în Rwanda

Reuters - Agerpres
Boris Johnson

Doi arhiepiscopi anglicani au condamnat duminică acordul încheiat de premierul britanic Boris Johnson cu guvernul de la Kigali pentru trimiterea în Rwanda a migranţilor intraţi ilegal în Regatul Unit, transmite AFP.

În predica de Paşte, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a apreciat că relocarea azilanţilor ridică "probleme etice grave" şi a susţinut că "principiul trebuie să reziste judecăţii lui Dumnezeu şi nu poate".

Citește și: Decizia lui Boris Johnson de a trimite în Rwanda migranţii ilegali, considerată de către ONG-uri 'crudă şi meschină'

"Nu poate purta greutatea responsabilităţii naţionale a ţării noastre, formate de valorile creştine, fiindcă subcontractarea responsabilităţilor noastre, chiar şi către o ţară care încearcă să facă bine, ca Rwanda, este opusă naturii lui Dumnezeu, care şi-a luat el însuşi răspunderea pentru eşecurile noastre", a spus prelatul.

Şi arhiepiscopul de York, Stephen Cottrell, s-a pronunţat împotriva înţelegerii anunţate joi. El a afirmat că este "atât de deprimant şi de dezolant" să vedem cum "azilanţii care fug de război, de foamete şi de oprimare" nu vor fi trataţi "cu demnitatea şi compasiunea la care are dreptul orice fiinţă umană".

Citește și: Boris Johnson vrea să trimită în Rwanda, `o țară sigură`, migranții ajunși ilegal ajunși în Marea Britanie

"Putem face mai mult", a declarat el.

Relocarea migranţilor în Rwanda a fost criticată şi de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi şi de mai multe organizaţii neguvernamentale, potrivit Agerpres.ro.

Ministerul de interne de la Londra evidenţiază însă "criza migraţiei de o amploare fără precedent", care impune schimbări pentru a-i împiedica pe traficanţii "ticăloşi" de persoane să pună în pericol vieţi omeneşti şi pentru a repara sistemul britanic de acordare a azilului, pe care îl consideră nefuncţional.

Anul trecut, circa 28.500 de migranţi au traversat Canalul Mânecii în ambarcaţiuni mici, bilanţ mai mult decât triplu faţă de cel de 8.466 înregistrat în 2020. Anul acesta, au ajuns deja în Regatul Unit peste 6.000 de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.