Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi pași înapoi, unul înainte: cum dansează Klaus I. la brațul Satanei de Teleorman

george mioc

Ce curaj „excepțional”: domnul Iohannis a respins doi dintre cei nouă incompetenți/ dubioși pe care Dragnea dorea să-i bage în Guvern. Propaganda prezidențială este extaziată: 22,22% victorie! De cedarea de 77,78% ne prefacem că uităm, inclusiv de numirea Ecaterinei Andronescu la Educație!Însuși cvasi-necunoscutul președinte al USR, Dan Barna, a simțit nevoia să facă o declarație de fidelitate față de „mult-iubitul” șef al statului: „Opoziția președintelui de a nu deveni notarul lui Liviu Dragnea este una, consider eu, așteptată de societate”!

Nu vreau să stric entuziasmul în fața acestui moment istoric, dar totuși, chiar așa de scurtă este memoria unora, precum useristul Barna și alți câțiva propagandiști? Nu am văzut acest scenariu de nenumărate ori? Piesa asta se joacă de peste un an:

1)    Mai întâi, domnul Iohannis semnează, ca notarul, tot felul de mizerii pe care i le pune sub nas Satana de Teleorman.

2)    Alegătorii se enervează, până și obișnuitul aparat de propagandă începe să mârâie.

3)    Urmează etapa „deșteptării”: domnul Iohannis se trezește din somn sau se întoarce în țară dintr-un city-break și începe să critice „dur” guvernarea PSD. Sau, eventual, respinge niște legi sau propuneri de numire în funcții publice, știind foarte bine că ele se vor întoarce la Cotroceni și, mai devreme sau mai târziu, va promulga ceea ce-i cere Dragnea.

4)    Propaganda reacționează entuziasmat și anunță că, în sfârșit, șeful statului s-a pus în fruntea cruciadei anti-PSD.

5)    După o lună, o luăm de la capăt: Iohannis îi cedează lui Dragnea, alegătorii se revoltă, Iohannis iar se preface că se trezește, propaganda extaziată anunță din nou bătălia finală cu Satana de Teleorman.

Exemplu devenit clasic: numirea guvernului Dăncilă, în ianuarie 2018, cu celebrul discurs „Am decis să mai dau o șansă PSD”! Tot dezastrul din aceste zile, când hoția pesedistă este dublată de cea mai întunecată formă de prostie, este urmarea acelui gest de lașitate, de cedare.Șeful statului avea toate argumentele legale și morale să respingă propunerea ca Viorica Dăncilă să fie premier, dar nu a făcut-o. Nici nu mai discutăm, acum, despre modul în care a abandonat-o pe Laura Codruța Kovesi. În prezent, DNA-ul este pur și simplu în cea mai proastă situație: sub o conducere interimară.

Așa că, hai să ne trezim la realitate: domnul Iohannis a cedat la toate, absolut toate, solicitările lui Dragnea. Ba chiar s-a oferit chiar voluntar să pună un pesedist șef la Serviciul de Informații Externe. Ce relevanță are pentru români dacă la Dezvoltare Regională este Paul Stănescu, un baron de Olt, sau Olguța Vasilescu sau Ilan Laufer? Toți sunt oamenii PSD-ului, puși pe prăduială.

Eu unul sunt sătul de piesa aceasta ieftină, în care Iohannis și Dragnea sunt înțeleși pe sub masă, iar la televizor se prefac că se ceartă.Și sunt convins că sute de mii de români au priceput cum funcționează binomul Dragnea-Iohannis, în pofida propagandei din ambele tabere. În 2019, la Cotroceni trebuie să vină un președinte care să se lupte cu Ciuma Roșie! Dacă rămâne președinte numitul Klaus Iohannis, acesta va face tot posibilul ca Satana de Teleorman sau altcineva din gruparea infracțională denumită PSD să rămână la Palatul Victoria.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.