Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi parlamentari ALDE au depus la Senat o propunere legislativă pentru instituirea Zilei Dramaturgiei Româneşti pe 13 noiembrie

Inquam Photos / George Calin
Senatul Romaniei

Doi parlamentari ALDE au depus la Senat o propunere legislativă pentru instituirea Zilei Dramaturgiei Româneşti pe 13 noiembrie, cu ocazia aniversării premierei spectacolului „O scrisoare pierdută”, piesa scrisă de Ion Luca Caragiale, potrivit Mediafax.

„Se instituie Ziua Dramaturgiei Românești, care se celebrează anual, în ziua de 13 noiembrie, cu ocazia aniversării premierei spectacolului cu piesa , de I.L.Caragiale, la 13 noiembrie 1884”, prevede proiectul de lege depus de senatorul Ion Hadârcă și deputatul Varujan Vosganian.

Potrivit propunerii legislative, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, autoritățile locale, instituțiile publice de cultură și cele din sistemul de învățământ vor organiza evenimente dedicate Zilei Dramaturgiei Românești, iar autoritățile administrației publice pot sprijini material sau logistic organizarea și desfășurarea respectivelor manifestări.

Citește și: O scrisoare despre Dumnezeu redactată de savantul Albert Einstein este evaluată la 1-1,5 milioane de dolari

De asemenea, SRR și SRTV pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători, potrivit actul normativ propus.

Inițiatorii proiectului spun că au depus legea „pentru a promova și onora plenar creația dramaturgică românească, în anul Centenarului Marii Uniri”.

Proiectul a fost depus pe 3 octombrie la Senat, primă cameră sesizată, for decizional pentru inițiativa legislativă fiind Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.