Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Domnul Mihalache are dreptul la "dubii", dar noi nu? (VIDEO)

de Razvan Zamfir, jurnalist

Luni, 18 ianuarie a.c., CSAT a citit declaratiile pe proprie raspundere ale magistratilor si constatat ca nu exista ofiteri acoperiti in Justitie. Mai exact, CSAT a descoperit ca niciun judecator sau procuror nu s-a deconspirat ca lucrator al serviciilor secrete si, suprinzator, i-a fost suficient.

Apoi, incercand sa se extraga din ridicolul situatiei, consilierul prezidential Dan Mihalache a declarat ca "are dubii cu privire la proceduri". Mai exact, domnul Mihalache a pus sub semnul intrebarii eficienta cautarii de "acoperiti" in niste declaratii formale depuse la registratura institutiei. Ce-i drept, e greu de crezut ca un agent cu misiune in Justitie ar mentiona, intr-o declaratie pe propria raspundere, ca el si servicul din care face parte incalca legea cu buna stiinta.

Specialist in probleme de siguranta nationala, domnul Iulian Fota a fost consilier prezidential pentru Traian Basescu si membru CSAT. Acesta e motivul pentru care l-am invitat ca interlocutor in discutia despre "dubiile" lui Dan Mihalache. In fond, si in timpul mandatului sau, CSAT a operat cateva verificari similare. A avut, la acel moment, dubii cu privire la proceduri sau nu?

Schimbul de replici (pe care il puteti urmari in videoclipul de mai jos) a durat cateva minute, dar concluzia poate fi rezumata mult mai scurt: deciziile CSAT sunt adevaruri ce nu trebuie demonstrate. Sunt axiome.

Insa, daca domnul Mihalache are dubii, noi de ce nu putem avea?

PS: Tot de la domnul Fota am inteles ca, in fata deciziilor oamenilor politici din CSAT - unde specialistii sunt in minoritate -, obiectiile Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania conteaza prea putin.

sursa video: ContraZiceri cu Razvan Zamfir, 19 ianuarie 2016, Neptun TV (studio Bucuresti)

---

Citeste-l pe Razvan Zamfir si pe www.razvanzamfir.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.