Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Domnule Iohannis, nu-l trădați pe Augustin Lazăr, așa cum ați făcut cu Kovesi!

Așa cum ne așteptam, PSD a trecut la asaltul final asupra procurorului general Augustin Lazăr, un om curajos care s-a opus deschis bandei de penali care conduce România. Este o chestiune de timp până când lacheul acestei bande, Tudorel Toader, va cere revocarea sa.

Eu nu mai am nici un fel de așteptări de la cetățeanul Iohannis, dar, totuși, îmi fac datoria de cetățean implicat și-i cer președintelui României să nu semneze demiterea procurorului general Augustin Lazăr, atunci când i se va pune pe masă o asemenea cerere.

DIICOT a trecut deja sub controlul PSD, întrucât domnul Iohannis a semnat numirea la șefia instituției a lui Felix Bănilă, deși procurorii DIICOT i-au scris că individul e un incompetent. La DNA, PSD este în plin proces de selectare a unui șef care să distrugă tot ceea ce au construit Morar și Kovesi, în ultimii 12 ani.

Demiterea doamnei Kovesi rămâne unul din cele mai rușinoase episoade din președinția domnului Iohannis. Eu și zeci de mii de oameni rămânem la părerea că șeful statului nu trebuia să o dea afară de la conducerea DNA. În primul rând, pentru că decizia CCR nu a fost adoptată cu majoritatea membrilor acestei curți. În al doilea rând, pentru că decizia CCR nu impunea un termen pentru semnare. Nu vreau însă să reiau, acum, argumente care au fost deja discutate. Reacțiile din acele zile au arătat că și ziariști apropiați președintelui Iohannis s-au săturat de cedările acestuia. N-au vrut să mai închidă ochii în fața blatului cu PSD! Degeaba declari că susții lupta anti-corupție, dacă tu semnezi tot ce-ți pune sub nas mafia lui Dragnea și le numești ba premierii, ba șefii la SIE și DIICOT.

Îmi pare rău că trebuie să spun asta, în calitate de cetățean din Diaspora, care a votat, în 2014, cu candidatul Iohannis: dacă Ponta ieșea președinte, nu am fi fost într-o situație atât de dezastruoasă. În fruntea serviciilor secrete sunt acum niște useliști propuși de Iohannis, dintre care unul, Eduard Hellvig, crescut la curtea lui Dan Voiculescu. Cu Ponta președinte, premier ar fi fost, probabil, tot un pesedist, dar nu o nulitate dezastruoasă precum Viorica Dăncilă. Nici un președinte responsabil nu lăsa o astfel de nulitate să conducă guvernul în anul în care România va deține președinția UE. Și pot continua cu exemplele care arată că domnul Iohannis nu a fost omul PSD, ci, mai rău, omul lui Dragnea. De vorbit poate vorbi orice babă, dar să acționezi, să riști, să ai curaj, asta nu am văzut la domnul Iohannis.

Dar, repet, nu mai am nici o așteptare de la acest președinte: firesc ar fi fost să iasă el să explice, în calitate de șef al CSAT, dezinformarea pesedistă din jurul protocoalelor dintre parchet și SRI. Dar, din nou, preferă să tacă și să-l lase pe procurorul general Lazăr în malaxorul propagandei și a intoxicărilor Antenei 3.

Dragi prieteni, vă avertizez din nou: dacă domnul Iohannis rămâne la Cotroceni și după 2019, va fi rețeta perfectă ca Dragnea/ PSD să câștige în 2020 și alegerile locale, și pe cele parlamentare. Dragnea și Iohannis vor că conviețuiască, la putere, până în 2024! Nu cred că România merită o soartă atât de tristă. Eu sunt un optimist și sper să evităm o asemenea catastrofă.

 

 

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.