Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump începe RĂZBOIUL cu giganții IT: procurorii investigează monopolul Apple, Facebook și Google

The Economist
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a oferit luni cel mai solid indiciu de până acum că administraţia sa va investiga ”monopolul” marilor companii americane de tehnologie, într-un interviu acordat la CNBC, relatează Business Insider, relatează News.ro.

Citește și: Marian Oprișan o 'perie' pe Viorica Dăncilă: a luat o decizie strategică care poate restabili climatul de normalitate

Trump a spus că este conştient de faptul că mari companii de tehnologie, precum Apple, Amazon, Facebook şi Google, ar putea reprezenta un monopol.

”Se întâmplă ceva în privinţa unui monopol”, a spus Trump.

Afirmaţia a avut loc în urma informaţiilor apărute săptămâna trecută, potrivit cărora Comisia Federală pentru Comerţ şi Departamentul de Justiţie şi-au împărţit supravegherea firmelor de tehnologie, în perspectiva de a declanţa investigaţii antitrust.

Comisia Federală pentru Comerţ are puterea de a verifica Amazon şi Facebook şi investighează deja scurgerile de date către firma de consultanţă Cambridge Analytica.

Citește și: The Wall Street Journal zguduie Phenianul - Fratele lui Kim Jong-un, asasinat în 2017, era informator CIA

Departamentul de Justiţie are jurisdicţie pentru Apple şi Google, iar o sursă a declarat săptămâna trecută că investighează deja Google.

Preşedintele a spus că Uniunea Europeană ”le dă tot timpul în judecată”, referindu-se la o serie de decizii antitrust ale comisarului pentru Concurenţă Margrethe Vestager, care au avut ca rezultat amenzi de până la 5 miliarde de dolari pentru Google.

”Ei iau toţi banii. Ei bine, ar trebui ca noi să facem acest lucru, sunt companiile noastre”, a afirmat Trump.

Preşedintele a indicat, totuşi, că Statele Unite ar putea avea o abordare diferită comparativ cu UE.

”Vom cerceta în mod diferit. Avem un procuror general extraordinar, vom cerceta în mod diferit”, a spus Trump referindu-se la William Barr.

Trump nu a explicat cum ar putea aborda Statele Unite subiectul monopolului în sectorul tehnologiei, ce formă ar putea lua investigaţiile şi ce tip de amenzi ar putea fi aplicate dacă vor exista dovezi ale unor nereguli.

Citește și: Nebunie în Republica Moldova! Igor Dodon ar putea anula decretele semnate de Pavel Filip: 'Au fost semnate contrar Constituţiei'

Preşedintele a reluat o afirmaţie mai veche la adresa marilor companii de tehnologie, aceea că unele, precum Google, dezavantajează administraţia sa. ”Vă pot spune că mă discriminează”, a afirmat acesta.

”Adevărata coalizare este între democraţi şi aceste companii, pentru că au fost împotriva mea în cursa electorală. Toată lumea spune că dacă nu le ai de partea ta nu poţi câştiga. Ei bine, am câştigat şi voi câştiga din nou, pentru că ne merge bine şi nu mai suntem proşti”, a arătat preşedintele.

Acest punct de vedere este împărtăşit de mulţi republicani, ceea ce înseamnă că preşedintele are sprijinul unei părţi a partidului său pentru a investiga Google şi Facebook. Există interes politic pentru o investigaţie şi din partea stângii, în special din partea candidatului democrat pentru alegerile prezidenţiale Elizabeth Warren, care cere divizarea marilor companii din Silicon Valley.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.