Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se implică din nou în politica britanică - Ce sfat are pentru Boris Johnson și Nigel Farage

Vox
Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, i-a îndemnat pe premierul Boris Johnson, liderul conservatorilor, și pe Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, să se alieze, fiind pentru a doua oară în decurs de câteva zile în care Trump se implică în viața politică din Marea Britanie, relatează The New York Times, conform Mediafax.

Liderul SUA le-a spus duminică reporterilor de la Casa Albă că ambii politicieni britanici sunt prietenii săi, dar Boris Johnson este "omul potrivit pentru această situație".

Întrebat care este liderul britanic pe care îl susține, Trump a răspuns: "Îmi plac atât amândoi. Cred că Boris va face ce trebui. Sunt amândoi prietenii mei. Ceea ce as vrea să este ca Nigel și Boris să se alieze. Cred că este o posibilitate".

Mihai Fifor anunță DEZASTRUL pentru cei plătiți cu salariul minim: 'Ludovic Orban amenință că va anula creșterea pregătită de PSD'

Președintele american a mai declarat că procesul de ieșire a Marii Britanii din UE trebuie structurat în așa fel încât să faciliteze continuarea relațiile comerciale între SUA și Regatul Unit.

"Suntem de departe economia nr.1 a lumii, și dacă o faceți într-un anumit mod, nu vom mai putea face comerț cu Marea Britanie", a afirmat liderul de la Washington, adăugând: "Acest lucru ar fi foarte rău pentru Marea Britanie, pentru că putem face mai multe afaceri (decât Uniunea Europeană)".

Săptămâna trecută, Trump a declarat că o eventuală victorie electorală a lui Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, ar fi "rea" pentru Marea Britanie, iar liderul opoziției britanice a denunţat ingerinţele președintelui SUA.

Nigel Farage a propus ca Partidul Brexit să încheie o coaliție electorală cu conservatorii, conduși de Boris Johnson, înaintea alegerilor anticipate din data de 12 decembrie, însă premierul a refuzat oferta. Cele două partide sunt în competiție pentru a obține votul alegătorilor care susțin ieșirea Marii Britanii din UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.