Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două dispozitive de ochire pentru arme de vânătoare, comandate de două femei din China, au fost confiscate de polițiștii din Alba

vanatoare-vaslui-radioiasi.ro_

Două dispozitive de ochire pentru arme de vânătoare, comandate de două femei din China, au fost confiscate de polițiștii din Alba. Potrivit acestora, aceste dispozitive sunt interzise, iar folosirea lor este considerată infracțiune de braconaj cinegetic, anunță MEDIAFAX.

Potrivit IPJ Alba, cele două dispozitive au fost descoperite în ultimele șapte zile în colete poștale venite din China. Este vorba de dispozitive care se montează pe lunetele armelor de vânătoare pentru tragerea pe timp de noapte sau în condiții de luminozitate scăzută, echipate cu tehnologie cu infraroșu.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

Conform polițiștilor, cele două colete aveau ca destinatari două femei, însă există suspiciunea că acestea ar fi persoane interpuse, iar destinatarii reali ar fi deținători de arme letale de vânătoare.

„Polițiștii au indisponibilizat cele două dispozitive și continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care acestea au fost achiziționate, precum și a identității persoanelor care urmau să le folosească”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

Potrivit legii, sunt interzise procurarea, deținerea și alte operațiuni cu sisteme de ochire destinate armelor, care funcționează pe principiul laser și sisteme de ochire pe timp de noapte. De asemenea, folosirea acestor dispozitive constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar în cazul în care fapta are ca obiect dispozitive interzise, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime. Polițiștii susțin că vânătoarea prin folosirea acestor dispozitive este incriminată ca și infracțiune de braconaj cinegetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.