Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două organizaţii de profil lansează un proiect pentru continuarea anchetelor jurnaliştilor asasinaţi

dosare ancheta

Asociaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) şi platforma pentru jurnalişti de investigaţie Freedom Voices Network au anunţat marţi lansarea proiectului 'Forbidden Stories' ('Anchete interzise'), care urmăreşte protejarea şi continuarea muncii jurnaliştilor asasinaţi sau trimişi la închisoare, relatează AFP. Principiul este de a le oferi jurnaliştilor de investigaţie din întreaga lume, care se simt ameninţaţi, instrumente pentru "a proteja informaţii sensibile şi a-şi pune la adăpost ancheta în desfăşurare", explică iniţiatorii proiectului într-un comunicat.

Astfel, "dacă li se întâmplă ceva, în urma indicaţiilor date de ei, Forbidden Stories va putea să le finalizeze anchetele şi să le publice, datorită unei reţele de colaborare între instituţii media angajate în apărarea libertăţii de informare", se mai arată în comunicat. De asemenea, Forbidden Stories se vrea o platformă de informare destinată marelui public. Ea va realiza în fiecare an "una sau două anchete în colaborare cu o reţea de instituţii media partenere internaţionale" şi va publica clipuri video în mai multe limbi pe reţelele de socializare, se detaliază în comunicat, conform Agerpres.

Pentru lansarea sa, Forbidden Stories a realizat clipuri video pe subiectele 'sensibile şi deranjante' pe care le relatau Cecilio Pineda, Miroslava Breach şi Javier Valdez. Aceştia s-au numărat printre cei 11 jurnalişti asasinaţi în Mexic de la începutul anului şi aveau ca punct comun anchetarea unor subiecte legate de cartelurile drogurilor. "Forbidden Stories este un semnal puternic pe care îl dăm celor care atacă libertatea de informare din întreaga lume", a spus Christophe Deloire, secretar general al RFS, citat în comunicat. Conform RSF, în zece ani, peste 700 de jurnalişti au murit în timp ce îşi exercitau meseria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.