Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două sute de artişti, peste 60 de reprezentaţii în zece zone din Capitală, la B-Fit in the Street!

news.ro
bfit in street

Ediţia cu numărul 11 a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street! va avea loc în perioada 12 - 14 iulie şi va propune spectacole premiate, companii de teatru de stradă în premieră la Bucureşti şi reprezentaţii de free-running, scrie news.ro.

Festivalul, proiect al Primăriei Capitalei, realizat prin ARCUB, va avea loc în Piaţa Universităţii, Piaţa „George Enescu”, Piaţa Revoluţiei,  Piaţeta Teatrului Odeon, Calea Victoriei şi Centrul Istoric – Piaţa „Sfântul Anton”, Piaţa Roma, strada Franceză, strada Lipscani, strada Gabroveni.

Peste 200 de artişti din Franţa, România, Italia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Germania şi Belgia vor prezenta spectacole de acrobaţie şi jonglerie, spectacole pe catalige, dans contemporan, performance stradal şi o paradă, care va avea loc sâmbătă, 13 iulie, pe Calea Victoriei, de la Piaţa „George Enescu” până la Piaţa Universităţii.

O noutate o va reprezenta spectacolul „Zéro Degré” (Franţa), care va aduce pentru prima dată în agenda festivalului de la Bucureşti o reprezentaţie de free-running. Derivat din mişcarea acrobatică parkour, tehnica free-running este arta deplasării fluide în mediul urban, în care acoperişurile, balcoanele şi alte limitări aparente devin parte din traseu. Artiştii francezi vor alerga, urca şi sări pe o distanţă de jumătate de kilometru pe Calea Victoriei, urmărind un traseu gândit în funcţie de particularităţile arhitecturii locale. Spectacolul este prezentat cu sprijinul Sezonului România - Franţa.

În deschiderea festivalului, vineri, 12 iulie, de la ora 19.00, unsprezece trupe internaţionale de teatru de stradă vor anima străzile şi pieţele Capitalei. Piaţa Universităţii va fi zona centrală a zilei de deschidere cu un program ce va cuprinde defilări pe catalige şi spectacole de acrobaţie, reprezentaţii ale stegarilor şi ale muzicanţilor toboşari şi cimpoieri.

Citește și: Șeicul Mohammed, reacție surpriză după ce soția sa a fugit cu copiii şi cu 35 de milioane de €: A postat o poezie pe Instagram

Piaţa Revoluţiei va găzdui un spectacol premiat de acrobaţie aeriană din Germania - Magnolia, iar Calea Victoriei va deveni scena artiştilor de free-running de la Zéro Degré.

Centrul Istoric - strada Franceză, strada Lipscani, strada Gabroveni, Piaţa Roma, Piaţa „Sfântul Anton” - va găzdui spectacole de acrobaţie, jonglerie pe biciclete şi catalige, stegari şi mici concerte stradale.

Spectacolele vor începe, sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00, şi se vor desfăşura concomitent în mai multe zone din Bucureşti, până la ora 23.00.

Intrarea este liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.