Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dovlecelul Zucchini, o sursă incredibilă de sănătate

gettyimages.com
dovlecel zucchini

Dovlecelul italian Zucchini se cultivă frecvent în multe localități din Muntenia, în mediul rural mai ales. Consumatorii preferă acest soi de dovleac pentru că este mai dulce în comparație cu dovlecelul nostru tradițional. Nutriționiștii europeni apreciază efectele nutritive ale acestei legume bogate în  vitamine, apă, dar săracă în  calorii, scrie Click Sănătate.

Citeşte şi: Ceașca de sănătate: Izma bună, un remediu renumit pentru o varietate de boli

De asemenea, nutriționiștii  recomandă rețetele cu acest dovleac deoarece este o legumă care se digeră ușor. Gospodinele prepară acești dovlecei la grătar alături de o garnitură de roșii asezonată cu suc de usturoi.

Dovleceii  Zucchini conțin multe substanțe nutritive

Dovleceii Zucchinii  sunt  bogați în substanțe nutritive: carbohidrați,  minerale precum sodiul, calciul și potasiul, dar și proteine și fibre vegetale. Deoarece  Zucchini conține cantități semnificative de  vitamine- A și E, nutriționiștii ne recomandă să includem această legumă  în dieta noastră cotidiană, iar la sfârșitul sezonului, să facem provizii de dovlecei Zucchini pe care să le păstrăm  în congelator.

Din Italia, în toată Europa

Zucchini s-a răspândit din Italia, ca legumă de grădină încă din secolul al XVII –lea, în toată Europa, iar în Germania se bucură de popularitate chiar din anul 1980.  În Muntenia, deseori soiul de dovleac Zucchini are culoarea verde închis și dacă nu este recoltat când are dimensiunea de 30-40 cm, acesta poate să atingă o greutate de până la  2 kg. Acest dovleac poate să fie recoltat în intervalul iulie până la sfâștul lunii octombrie .

Citeşte şi: Cercetătorii au aflat de ce rănile unor oameni se vindecă mai greu decât ale altora .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.