Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Dragnea a discutat cu Timmermans despre 'distorsiunile' care ajung în Europa

Mediafax
dragnea-timmermans

Liderul PSD Liviu Dragnea și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au discutat, vineri, la Madrid, cu prilejul Congresului socialiștilor europeni (PES), despre informațiile „distorsionate” care ajung în Europa despre activitatea Guvernului și a Parlamentului, în special pe reforma în justiție, au spus surse oficiale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Discuția vine pe fondul mai multor declarații tăioase ale socialistului Frans Timmermans la adresa României pe tema MCV, a luptei anticorupție, a modificării legilor justiției dar și a protestelor din 10 august, afirmații care au provocat iritare în PSD și replici dure de la București.

Acum, Timmermans este candidatul PES, familia politică europeană din care face parte PSD, la șefia Comisiei Europene.

De asemenea, în spațiul politic au circulat zvonuri privind o eventuală reorientare a PSD în jocurile din viitorul Parlament European.

„Nu este vorba despre o colaborare mai bună, pentru că aici mereu a fost o colaborare foarte bună. E vorba de faptul că sunt unele lucruri care ajung distorsionat dintr-o parte în cealalaltă, din cauza unor 'binevoitori'. Informațiile care ajung de multe ori la ei nu sunt cele exacte în așa fel încât să-și facă o imagine clară. În discuțiile pe care le-au avut azi Dragnea și Timmermans o parte din lucruri s-au mai lămurit și au stabilit ca pe viitor să fie o comunicare mult mai eficientă”, spun sursele citate.

În centrul noului pact de comunicare agreat de Dragnea și Timmermans este reforma în justiție din România.

„Este o campanie dificilă, trebuie strânse rândurile, trebuie venită cu o alternativă la dreapta europeană, să sperăm că și cetățenii vor înțelege”, mai spun oficiali socialiști din PE pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

La cel mai recent Congres PES, Liviu Dragnea nu a participat spunând că nu vrea să pozeze alături de dușmani ai României. „Nu poate să mi se ceară, nu poate să mă oblige nimeni, Dane (Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD - n.red.), să merg să mă bag în poze cu cineva care duşmănăşte România. Nu o să mă bag în poză niciodată cu oameni care fac rău ţării mele. Nu pot”, spunea acesta.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Congresul socialiștilor europeni, că a avut o discuţie cu preşedintele PES, Serghei Stanishev, şi cu Frans Timmermans, candidatul PES pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Dragnea recunoaşte că relaţiile PSD-PES s-au răcit, însă promite o revitalizare bazată pe dialog.

"Am avut o discuţie cu Serghei, cu Frans. Am propus soluţii pentru o comunicare mai bună. Din partea noastră este toată deschiderea. Trebuie să restabilim dreptarea, să corectăm erorile", a declarat Dragnea, în discursul susţinut la Congresul PES.

Citește și: Liviu Dragnea, la Congresul PES: Instituțiile de forță din România, instrumentele dreptei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.