Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea pregătește terenul pentru înfrângere

Liviu Dragnea CEx PSD

Miercuri seară, în direct la Antena 3, Liviu Dragnea a vorbit despre un plan complex care ar fi pus la cale pentru decredibilizarea Guvernului. Nu e prima dată când social-democrații vorbesc despre conspirații îndreptate împotriva lor. Doar că, spre deosebire de cazurile precedente unde erau implicate doar persoane sau instituții naționale, ori bau-baul global Soros, de această dată finalitatea conspirației ar fi o decizie care ar urma să fie dată de Comisia Europeană.

Citește și: Cine se mai opune Gabrielei Firea?

Mai exact, Dragnea spune că se încearcă decredibilizarea Guvernului, „pentru a forţa Comisia Europeană să declanşeze o procedură de deficit excesiv pe prognoză, adică să nu aştepte sfârşitul anului şi să spună de acum «declanşăm procedura de deficit excesiv, pentru că noi credem, după toate semnalele care vin din spaţiul public din România, că Guvernul nu va realiza ţinta de deficit.”

Președintele PSD spune de asemenea că discuțiile privind veniturile insuficiente pentru aplicarea legii salarizării, neîndeplinirea creșterii economice prognozate precum și scandalul naționalizării pensiilor private sunt doar ustensile prin care se alimentează acest plan de decredibilizare a guvernului.

Citește și: Război total în USR. Nicușor Dan își acuză colegii de minciună

După câte am văzut în ultima vreme, numeroși economiști au făcut avertizări cu privire la depășirea deficitului asumat de 3%. Liderii social-democrați sunt conștienți de mersul pe sârmă pe care-l încearcă, pentru a reuși să-și implementeze promisiunile cu care au defilat în alegeri.  Fără doar și poate, eventuale măsuri de sancționare de la Bruxelles nu sunt imposibil de apărut. Astfel, Liviu Dragnea începe să pregătească terenul în cazul unei înfrângeri, pentru a salva ce mai poate fi salvat.

Mai precis, dacă Comisia Europeană va sancționa România, principalul vinovat identificat va fi reprezentat de majoritatea PSD-ALDE, incapabilă să guverneze țara astfel încât să o mențină pe linia de plutire. Doar că liderii PSD, în loc să-și asume înfrângerea, au început deja să caute vinovați externi.

Acesta este motivul pentru care Liviu Dragnea vorbește despre o conspirație sau un plan „urât” și „complex”. Unul dintre vinovații deja identificați de președintele PSD este compania „NN Asigurări”, pe care o acuză că a împrăștiat zvonuri false privind naționalizarea pensiilor private.

În acest sens, Dragnea vorbește despre sancționarea companiei de asigurări și cere înființarea unei comisii parlamentare care să cerceteze acest caz. Mai mult, liderul PSD spune că guvernul ar trebui să ceară explicații ambasadei olandeze.

Citește și: Sorin Grindeanu, reacție dură în scandalul pensiilor private

Dacă aceste măsuri vor fi implementate,  este de așteptat ca relațiile bilaterale România-Olanda să aibă de suferit și mai mult, lucru total inoportun fiind cunoscută starea de fapt în care se află negocierile privind acceptarea țării noastre în spațiul Schengen.

Niciun preț nu pare însă să fie prea mare pentru a salva imaginea guvernării  PSD, de la un eșec despre care mulți specialiști s-au pronunțat deja ca fiind previzibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.