Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea și Gorghiu nu primesc SPP-iști

Un grup de ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza (SPP), participa la exercitiu de pregatire pentru asigurarea secutatii summit-ului NATO, pe o pista de pe Aeroportul Baneasa, in Bucuresti

Senatorii au adoptat miercuri, 18 noiembrie, Ordonanța de Urgență a Guvernului referitoare la activitatea SPP, eliminând însă articolul care prevedea că președinții de partide pot beneficia de pază și protecție, precum și articolul potrivit căruia activitatea serviciului era secretizată.

Articolul conform căruia SPP urma să asigure și protecția șefilor de partide parlamentare a fost eliminat de Comisia de apărare de la Senat în 3 noiembrie, notează Mediafax. Tot atunci a fost eliminat din proiectul de lege şi articolul care prevedea secretizarea întregii activităţi a serviciului.

Proiectul de lege de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2015 a fost adoptat în plenul Senatului cu 96 de voturi „pentru” şi o abţinere. Actul normativ prevede asigurarea mijloacelor de transport pentru curierat a materialelor NATO şi UE clasificate, conform standardelor cerute privind condiţiile de siguranţă.

Astfel, Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat(ORNISS) a primit dreptul să achiziţioneze două mijloace de transport pentru care s-a repartizat şi o cotă de combustibil de până la 500 de litri pe lună, cotă care, în condiții de criză, poate fi majorată de la rezerva de stat.

Decizia finală va fi luată însă în Camera Deputaților, acesta fiind forul decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.