Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După George Simion, acum și Cristina Prună (USR) îl ia la rost pe Virgil Popescu: 'Nu ați înțeles nimic! Aţi generat un alt haos de nedescris'

Facebook
Cristina Prună

Deputatul USR Cristina Prună a afirmat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe energie, că felul în care ministrul Virgil Popescu a gestionat criza facturilor la energie este "un eşec de proporţii" şi că ar fi trebuit să recunoască acest lucru şi să plece din funcţie.

Dezbaterea moţiunii simple a USR s-a desfăşurat în plenul camerei Deputaţilor fără participarea reprezentanţilor PSD, PNL, UDMR şi minorităţi, precum şi a ministrului Energiei, Virgil Popescu, după incidentul în care ministrul a fost bruscat în timpul discursului de la tribună de liderul deputaţilor AUR, George Simion.

"Este regretabil ce s-a întâmplat astăzi şi pentru că această moţiune a devenit despre Virgil Popescu şi despre George Simion, în loc ca această moţiune să fie despre criza facturilor la energie, pentru că despre asta ne-am fi dorit să vorbim. Am fi dorit să vedem care sunt soluţiile ministrului Energiei şi mai mult decât atât ne-am fi dorit să-şi recunoască eşecul şi să plece. A plecat chiar înainte de dezbateri, cred că ar fi putut să rămână aici şi să asculte ce avem de spus", a spus Prună, în plenul Camerei Deputaţilor, relatează Agerpres.

Vezi și: USR se revoltă împotriva lui George Simion, după ce liderul AUR l-a bruscat pe ministrul Energiei: 'Aplică metodele învățate de la idolii lor fasciști' (Video)

Ea a spus că ministrul Energiei nu a înţeles nimic din ultimele luni.

"Mă aşteptam să veniţi astăzi, aici, mai smerit şi să recunoaşteţi că felul în care aţi gestionat criza facturilor la energie este un eşec de proporţii, pentru că prin drame trec milioane de români zilele acestea, dar pare că nu aţi învăţat absolut nimic din ultimele luni. (...) Domnule Popescu, nu aţi înţeles, dar moţiunea este vocea milioanelor de români, a bătrânilor care au ajuns să se împrumute pentru a-şi plăti facturile la energie şi a familiilor cu venituri mici care nu reuşesc să plătească aceste facturi. Trebuie să recunoaşteţi: i-aţi înşelat atunci când le-aţi promis că nu vor plăti mai mult decât anul trecut pe facturile la energie şi gaze. Domnule Popescu, nu aţi înţeles, dar această moţiune este şi strigătul de disperare a IMM-urilor româneşti pe care le-aţi lăsat să se închidă rând pe rând. Nu aţi luat nicio măsură reală în această perioadă dificilă în care facturile au cântărit ca nişte pietre de moară", i-a transmis Cristina Prună ministrului Energiei, care nu se mai afla la şedinţă.

Vezi și: Virgil Popescu reacționează după ce a fost bruscat de George Simion: 'Nu suntem în perioada interbelică' (Video)

Prună a mai spus că ministrul continuă să promoveze "minciuna şi măsuri care dau peste cap un întreg sector energetic", adăugând că "producerea energiei a devenit o promisiune, iar acest lucru influenţează facturile.

Ea a adăugat că ministrul Energiei a amânat legea offshore, iar investiţiile în sectorul energetic sunt un dezastru.

"În privinţa facturilor la energie, acolo aţi generat un alt haos de nedescris, aţi îndemnat oamenii la neplata facturilor, pentru ca acest lucru să se întoarcă tot împotriva lor, aţi îndemnat la ură şi ştiri false, numindu-i pe unii hoţi", a mai spus Prună.

Votul final asupra moţiunii simple este programat pentru şedinţa de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.