Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E OFICIAL! Numirea consilierului lui Iordache drept consul la Bonn, publicată în Monitorul Oficial

ultima ora

Hotărârea privind numirea lui Gheorghe Dimitrescu - consilier al vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Iordache şi care ar fi purtat discuţii cu o firmă de lobby pentru o vizită a lui Liviu Dragnea în SUA - consul general al României la Bonn a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Citeşte şi: Simona Halep, prima REACŢIE după succesul de la Shenzen: 'Mâine o să fie un meci greu, joc împotriva unei românce...'

În Monitorul Oficial au fost publicate atât hotărârea privind rechemarea lui Mihai Botorog din funcţia de şef al Consulatului României la Bonn, cât şi cea de numire a lui Gheorghe Dimitrescu. Dimitrescu ar urma să-şi preia funcţia odată cu plecarea lui Botorog, care trebuie să aibă loc în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii de rechemare.

Guvernul a adoptat în ultima şedinţă din 2018 hotărârea prin care Mihai Botorog, care se afla din 2012 la post, se recheamă din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Bonn, Republica Federală Germania, precum şi cea referitoare la numirea lui Dimitrescu.

Gheorghe Dimitrescu, fost consul la Strasbourg şi New York, este consilier al vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Iordache.

PSD ar fi achitat 100.000 de dolari unei firme de lobby din SUA, Madison & Co, pentru a facilita întâlniri ale liderului social-democrat Liviu Dragnea cu vicepreşedintele Mike Pence, cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan, precum şi cu persoane influente din mediul politic, din presă şi din mediul academic, susţinea Legistorm.com, care a prezintat la începutul lunii noiembrie documente postate pe site-ul Departamentului american al Justiţiei. Din mailurile făcute publice de firma de lobby rezultă că discuţiile pe acest subiect au fost iniţiate de Gheorghe Dimitrescu.

Citeşte şi: Ministrul demisionar Doina Pană vine cu EXPLICAŢII după plecarea din Guvern: 'Consider că am luat decizia corectă...'

Informaţiile se regăsesc în contractul de consultanţă dintre Madison & Co şi PSD, postat într-o secţiune a site-ului Departamentului american al Justiţiei dedicată contractelor de acest tip.  De altfel, reprezentanţii Madison & Co spun că nu au un contract în format oficial standard, întreaga corespondenţă purtându-se pe mail.

În document, Madison & Co se obligă că înceapă să presteze aceste servicii începând din 22 iunie 2017.

Un mail este datat 24 aprilie 2017, Dimitrescu spunând că este în Slovacia cu vicepreşedintele Camerei şi cerându-i lui Madison să faciliteze cât mai curând posibil o întâlnire a lui Dragnea, despre a cărui "vastă personalitate" spune că au mai discutat în 2016, la cel mai înalt nivel la Washington, respectiv cu preşedintele Donald Trump, cu vicepreşedintele Mike Pence şi cu Paul Ryan, întrevederile putând avea loc în SUA sau în orice alt loc în străinătate.

Citeşte şi: Dezvăluiri INCREDIBILE despre pensii: Mii de CIVILI, abonaţi la pensiile speciale

În 4 mai Alan Madison îl anunţă pe Dimitrescu că i-a transmis factura şi că imediat după ce va fi făcută plata, grupul de lobby va începe să lucreze. Factura este de 100.000 de dolari pentru "servicii profesionale"  - vizita la Washington DC şi întâlnirile aferente. De asemenea, îi reaminteşte că i-a mai transmis un mail în care propune extinderea obiectivelor vizitei lui Dragnea.

Banii au fost viraţi în patru tranşe: 3 iulie 2017 - 45.000 de dolari, 19 septembrie - 15.000 de dolari, 6 octombrie - 30.000 de dolari, 10 octombrie - 10.000 de dolari.

Madison & Co indică pe site-ul său printre clienţi şi Guvernul României, iar conform unor documente de pe site-ul Departamentului american al Justiţiei,  termenul "Guvernul României" poate însemna şi ambasada României în SUA.

Citeşte şi: Țiriac, investiţie NEAŞTEPTATĂ la început de an: vrea să TRANSFORME Turneul de la Madrid .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.