Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E timpul ca președintele Iohannis să NU mai fie spectator!

Astăzi președintele Klaus Iohannis a procedat exact ca 58% dintre români: a cerut intervenția procurorilor în cazul dezinfectanților diluați din spitale.

Dacă încrederea acordată de majoritatea tăcută a românilor în ceea ce privește DNA, DIICOT, Poliție etc. este ușor de înțeles, acestea fiind singurele instituții capabile, în ochii lor, să facă ordine în țară și să ofere perspectiva unui trai decent (vezi sondajul aici), Președintele României poate face mult mai mult!

Oricum, acțiunea organelor de anchetă și/sau instanțelor de judecată, acționează pentru TRECUT. În cazul ideal, adică cel mai puțin probabil să se întâmple, cei care și-au bătut joc atâția amar de ani de sănătatea și de viața românilor vor fi identificați și pedepsiți în raport cu faptele comise. Prejudiciul, atât cât va fi determinat (oare cu cât poate fi evaluată viața unui bebeluș care nu a avut nicio șansă în fața sistemului corupt din sănătate???), va fi recuperat (cel mai probabil însă să nu poată fi identificat în trafic!).

Ce se întâmplă însă în VIITOR? Ei, bine, aici ar trebui să intervină președintele.  Acum este momentul pentru Klaus Iohannis  să iasă din starea de spectator și să devină, nu un președinte ”jucător” cum a fost Traian Băsescu, ci un președinte IMPLICAT! Implicat în problemele românilor!

Prin pârghiile date de Constituție, prin intermediul CSAT, prin intermediul puterii deținute în raport cu cele 3 puteri ale statului, Iohannis trebuie să determine adoptarea și implementarea soluțiilor pentru viitor. Legislație corectă și clară, proceduri clar definite și transparență totală sunt singurele metode prin care domeniul, strategic dealtfel, al sănătății poate fi adus în stare de normalitate, iar pacientul, și nu interesele personale, să fie pus într-adevăr în centrul acestui sistem.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.