Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecaterina Andronescu, revoltată de gestul unui profesor. Ministrul Educaţiei promite măsuri

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a spus că profesorul care a însoțit cei 22 de copii din Olt, care au înnoptat în Catedrala din Alba Iulia, a dat dovadă de iresponsabilitate și că vor fi luate măsuri necesare după ce Inspectoratul Școlar Olt va încheia ancheta.

„Nici pe mine nu m-a revoltat mai puțin. Potrivit reglementărilor în vigoare, profesorul trebuia să se asigure de toate condițiile pentru copii în timpul transportului și, dacă era gândită peste noapte, rămânerea în Alba Iulia sau cum a ajuns trenul foarte târziu. Este lipsă de responsabilitate crasă, inspectoratul școlar va face o anchetă și nu cred că lucrurile vor rămâne așa. Părinții nu înțeleg cum au acceptat să plece copiii în excursie. (...) Aștept ancheta inspectoratului și o să luăm măsura care se impune”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Antena3, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Porți bijuterii de aur zilnic? Avertismentul Comisiei Europene asupra PERICOLULUI ascuns din acest metal

Precizările vin după ce 22 de copii din Olt, cu vârste între 11 și 14 ani, însoțiți de un profesor, au fost găsiți în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. În noaptea de vineri spre sâmbătă, cei 22 de copii au dormit în catedrală, iar a doua zi au asistat la ceremoniile organizate de Ziua Națioanlă. A doua noapte, unuia dintre copii i s-a făcut rău, grupul fiind găsit astfel de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. Copilul căruia i s-a făcut rău a ajuns la spital, iar ceilalți 21 de copii și profesorul au fost duși la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, unde fusese amenajat un spital de linia întâi. Elevii provin de la Școala Gimnazială Dăneasa.

Inspectoratul Școlar Județean Olt va începe luni o anchetă în cazul celor 22 de copii care erau la Alba Iulia fără cazare și au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului, pentru a afla în ce condiții au plecat cu un profesor și de ce nu au avut cazarea asigurată.

Purtător de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a declarat pentru MEDIAFAX că se va constitui comisia de cercetare, care va încerca să afle ce s-a întâmplat exact.

”Se va constitui comisia de cercetare și în urma evaluării situației vom avea niște concluzii și se vor lua niște măsuri”, a spus Mirela Paraschiv.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile, dar și cele mai rele EFECTE ADVERSE ale plantelor medicinale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.