Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ed King, fost membru al trupei de rock Lynyrd Skynyrd şi unul din compozitorii celebrei piesei 'Sweet Home Alabama', a murit la 68 de ani

reverb.com
ed king

Chitaristul american Ed King, fost membru al trupei de rock Lynyrd Skynyrd şi unul din compozitorii celebrei piesei 'Sweet Home Alabama', a murit la 68 de ani, potrivit unui comunicat postat joi pe contul de Facebook al artistului şi citat de EFE, potrivit Agerpres.

"Cu mare durere anunţăm decesul lui Ed King, care a murit în casa lui din Nashville (Tennessee, SUA) la 22 august. Mulţumim prietenilor şi fanilor săi pentru dragostea şi sprijinul oferit lui Ed de-a lungul carierei sale", se arată în comunicat. 

Revista Rolling Stone notează că Ed King suferea de cancer la plămâni şi fusese spitalizat recent. 

Deşi şi-a început cariera în grupul Strawberry Alarm Clock, Ed King a devenit cunoscut ca unul din membrii formaţiei Lynyrd Skynyrd, care alături de trupa The Allman Brothers Band au devenit maximele reprezentante ale curentului numit "southern rock".

Citește și: Chiar de film: Deși nu mai joacă de 2 ani, George Clooney e cel mai bine plătit actor: Topul complet și la actrițe

Apărut în 1970, acest gen rock plin de pasiune care îmbina sonorităţi de blues, country şi soul, îi îndemna pe artişti să se lase purtaţi în lungi improvizaţii instrumentale şi să fie mândri că provin din această regiune a SUA. 

King s-a alăturat în 1972 trupei Lynyrd Skynyrd, condusă de Ronnie Van Zant şi formată în Florida. 

Chitaristul a ajuns la timp pentru ca Lynyrd Skynyrd să înregistreze primul şi cel mai popular album, 'Pronounced 'Leh-'nérd 'Skin-'nérd' (1973), care include imnuri tipice curentului southern rock precum 'Free Bird'. 

Ed King şi-a lăsat amprenta şi asupra următoarelor albume, 'Second Helping' (1974) şi 'Nuthin Fancy' (1975), în perioada cea mai de succes a grupului când, alături de Gary Rossington şi Allen Collins, a contribuit la crearea sound-ului cu trei chitare caracteristic trupei Lynyrd Skynyrd. 

Ed King este de asemenea unul din compozitorii hitului 'Sweet Home Alabama', cel mai cunoscut cântec al trupei care încă se ascultă la unele posturi de radio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.