Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eddie Redmayne se declară 'dezgustat' de reacţia din social media la comentariile scriitoarei JK Rowling faţă de persoanele trans

https://en.wikipedia.org/wiki/Eddie_Redmayne
eddie redmayne

Actorul Eddie Redmayne, premiat cu Oscar pentru rolul din „The Theory of Everything” şi cunoscut pentru seria filmelor „Fantastic Beasts”, s-a arătat alarmat de „vitriolul” îndreptat către scriitoarea JK Rowling după comentariile făcute de ea la adresa persoanelor trans, şi a adăugat că reacţia din social media a fost „absolut dezgustătoare”, potrivit news.ro.

Citește și: ANALIZĂ Piedone poate fi CÂȘTIGĂTOR ABSOLUT sau primarul de la S5 luat cu duba la penitenciar în timpul mandatului -Scenariile posibile din dosarul Colectiv

Redmayne a vorbit despre asta într-un interviu acordat Daily Mail. El filmează în prezent pentru al treilea lungmetraj „Fantastic Beasts”, produs de Rowling, care este şi co-scenarist.

Actorul şi-a apărat, în acelaşi timp, „colegii şi prietenii trans” care se „confruntă zilnic cu discriminarea”.

„În aceeaşi măsură, continuă să existe un torent îngrozitor de abuzuri la adresa persoanelor trans online şi în lume, care este nimicitor”, a spus el.

În luna iunie, Eddie Redmayne a declarat public că este în dezacord cu afirmaţiile făcute de autoare referitor la persoanele transsexuale şi la drepturile acestora.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

„Din punctul cuiva care a lucrat şi cu J.K. Rowling şi cu membri ai comunităţii trans, vreau să fie foarte clar unde mă poziţionez. Contrazic comentariile lui Jo. Femeile trans sunt femei, bărbaţii trans sunt bărbaţi şi identităţile non-binare sunt valide. Nu aş vrea vreodată să vorbesc în numele comunităţii, dar ştiu că prietenii şi colegii mei dragi transgender sunt sătui de această constantă punere sub semnul întrebării a identităţilor lor, care prea des rezultă în violenţă şi abuz. Ei vor doar să îşi trăiască vieţile în pace şi este timpul să îi lăsăm să facă asta”, a spus actorul, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul unei femei transgender în „The Danish Girl” (2015).

Starurile francizei „Harry Potter”, Daniel Radcliffe şi Emma Watson, şi-au exprimat, de asemenea, la acel moment dezacordul faţă de cele susţinute de scriitoare.

Rowling, creatoarea „Harry Potter” şi „Fantastic Beasts”, seria spinoff, a publicat mai multe mesaje pe Twitter în care a susţinut că discuţia despre identitatea de gen invalidează sexul biologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.