Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele SECUNDARE ale antibioticelor

digi24.ro
capsule medicamente

Prescrise în tratarea infecțiilor cauzate de bacterii, antibioticele nu sunt lipsite de efecte adverse, ca mai toare medicamentele. Este bine de știut că unele dintre acestea pot fi prevenite.

Se numără printre cele mai întâlnite consecințe ale unui tratament cu antibiotice. Între 1 și 10 din 100 de persoane care iau astfel de medicamente se confruntă cu episoade frecvente cu diaree. Motivul? Antibioticele distrug atât bacteriile rele, cât și pe cele bune, perturbând astfel echilibrul florei intestinale. De aceea, trebuie să înlocuim bacteriile bune pierdute, luând, la 2 ore de la administrarea antibioticului, probiotice.

Candidoza este o infecție care apare la nivel genital sau bucal, cauzată de o ciupercă, Candida albicans. Unele femei care iau antibiotice se pot confrunta cu un dezechilibru al bacteriilor din vagin, acest lucru favorizând dezvoltarea candidozei. Simptomele prin care ea se manifestă sunt: mâncărimi, durere și secreții vaginale.

Citeşte şi: Care este planta care face minuni în afecţiunile ficatului şi inimii

Clostridium difficile (C. difficile) este o bacterie prezentă în intestin. Dacă urmezi un tratament cu antibiotice (de exemplu, amoxicilină), există riscul ca ea să se dezvolte și să se înmulțească și

Reacțiile alergice sunt posibile la orice medicament, inclusiv antibiotice. Multe dintre ele sunt ușoare, dar altele pot fi grave și necesită asistență medicală. În cazul în care ești alergic la un anumit antibiotic, există riscul să ai probleme de respirație, urticarie și să ți se umfle limba și gâtul, anunță Româniatv.net.

Foarte rar, 1 din 1.000 de persoane poate prezenta o reacție alergică severă sau imediată la antibiotice (șoc anafilactic, manifestat prin puls accelerat, erupție la nivelul pielii, greață și vărsături). Dacă ți-a apărut o erupție pe piele sau urticarie ori ai avut o reacție alergică severă sau imediată la un antibiotic în trecut, spune-i medicului, pentru a nu ți-l prescrie din nou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.