Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilian Pavel, europarlamentar PSD: Lupta anticorupție trebuie să fie legală

facebook.com
Emilian Pavel

Europarlamentarul PSD, Emilian Pavel, susține prin intermediul unei declarații de presă că lupta anticorupție trebuie dusă cu toată hotărârea și fermitatea, dar pentru a se restabili încrederea în actul de justiție această luptă trebuie dusă legal și moral:

”Ca membru al unei comisii a Parlamentului European care luptă împotriva abuzurilor și pentru apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor europeni, sprijin public solicitările MEDEL și cer alături de ei tuturor instituțiilor naționale și europene implicate în lupta împotriva corupției să facă lumină în aceste cazuri, să restabilească încrederea în actul de justiție din România și să redea legii forța ei naturală, bazată pe legalitate și moralitate.

Organizația internațională solicită instituțiilor europene, mai ales Comisiei Europene, să nu mai ignore aceste practici și cere președintelui Iohannis să le dezavueze public.

Diferența dintre forța legii și legea forței constă, printre altele, în faptul că prima își extrage legitimitatea din legalitatea și moralitatea acțiunilor ei.

Din acest motiv, în calitate de membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European salut recenta rezoluție adoptată de MEDEL cu privire la justiția din România.

MEDEL - Asociația judecătorilor europeni pentru democrație și libertate, a fost înființată în anul 1985, este prezentă în 13 țări și are statut de observator în cadrul Consiliului Europei.

În rezoluția adoptată, judecătorii europeni cer stoparea amestecului serviciilor secrete din România în actul de justiție - o practică de sorginte sovietică, și cer respectarea deciziilor și a instituției Curții Constituționale.”, a spus europarlamentarul Emilian Pavel în comunicatul remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.