Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisiunea de mărci poştale "Şah!" - de marţi, în magazinele Romfilatelia

Romfilatelia.ro
romfilatelia timbru

Romfilatelia anunţă introducerea în circulaţie, începând de marţi, a unei emisiuni de mărci poştale dedicate "sportului minţii", intitulată "Şah!".

Emisiunea, alcătuită din patru timbre şi un plic "prima zi", vine în întâmpinarea pasionaţilor de şah, informează Romfilatelia, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Timbrul cu valoarea nominală de 22 de lei îl prezintă pe scriitorul Dumitru Ţepeneag într-o postură clasică de jucător de şah asociat cu coperta cărţii sale, în timp ce pe timbrul cu valoarea nominală de 1,60 lei este reprezentată o pagină ilustrată a unei lucrări, "Cartea de jocuri", editată în anul 1283, la comanda regelui Castiliei, Alfonso al X-lea.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,70 lei ilustrează un jucător de şah pictat de Corneliu Baba, iar masa de şah a scriitorului Mihail Sadoveanu este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei.

Emisiunea va fi disponibilă de marţi în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online pe http://romfilatelia.ro/store/.

Apărut în India, jocul de şah s-a răspândit mai apoi în China, Rusia, Persia şi diferite ţări europene. Printre şahiştii de valoare ai României se numără Elisabeta Polihroniade şi Florin Gheorghiu, în ultima perioadă afirmându-se Dieter Nisipeanu, Constantin Lupulescu şi Bogdan-Daniel Deac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.