Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa ne arată că este unită şi pregătită să acţioneze, spune preşedintele PE după reuniunea de marţi

New Europe
David Sassoli

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a salutat marţi deciziile luate la reuniunea extraordinară a Consiliului European desfăşurată prin videoconferinţă, pentru a ajuta ţările aflate în dificultate în contextul crizei provocate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

Statele membre ale Uniunii Europene au decis marţi în unanimitate să interzică timp de 30 de zile intrarea în UE a persoanelor care nu sunt cetăţeni ai blocului comunitar, a anunţat preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Consiliul a dat astfel undă verde propunerilor Comisiei, abordare asumată şi de Parlamentul European, pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Citeşte şi: COVID-19 îi sperie și pe teroriști: Gruparea Stat Islamic şi-a avertizat membrii să evite Europa

''În cele din urmă, dăm dovadă de un sentiment real de solidaritate: rute preferenţiale pentru transportul echipamentelor medicale, apărarea liberei circulaţii a mărfurilor în UE şi primul nostru sprijin economic important pentru familii şi mediul de afaceri. O Europă unită, dispusă şi pregătită să acţioneze este, în cele din urmă, gata pentru a face faţă acestei provocări dramatice'', a subliniat şeful PE, în declaraţia sa postată marţi seara pe site-ul PE.

''Suntem o familie europeană'' şi ''nimeni nu va fi lăsat singur şi nimeni nu va trebui să acţioneze singur''. ''Parlamentul European este pregătit să îşi îndeplinească atribuţiile pentru a proteja viaţa şi mijloacele de subzistenţă ale tuturor cetăţenilor noştri. Nu vom renunţa la modul nostru de viaţă european", a dat asigurări oficialul european.

Potrivit acestuia, Europa încearcă să rectifice acţiunile unilaterale şi lipsa de coordonare între guvernele naţionale în contextul crizei CODVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.