Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV 'PNL e prea divizat. Discuți cu 7 șefi'

PNL-agerpres.ro

Singurii capabili să ducă PNL la Palatul Victoria spun ca liberalii au o mare problema interna. Prea mulți șefi și lipsa unui centru unic de comandă i-au îndepărtat pe eventualii noi aliați.

"Nu are nicio sansa motiunea de cenzura pentru ca desi eu am spus in trecut ca Victor Ponta mai trebuie sa invete, acum incepe sa fie bun ca Premier. Deocamdata din partea Opozitiei nu se vede o coeziune, o singura persoana care poate sa coordoneze un alt Guvern. Acolo sunt extrem de multi lideri, foarte multi dintre ei capabili, cu experienta, dar puterea este impartita, este prea divizata si nu reusesc sa se uneasca. Acolo, daca discuti, discuti cu 7 sefi, cu 7 lideri, cel putin. Nu reusesc sa se uneasca, nu au un singur centru de comanda, cum e la PSD. Sunt doua partide puternice mari, care s-au unit cu orgolii. In PSD intotdeauna s-a lucrat in echipa foarte bine si poate a iesit mai putin in evidenta persoana si a iesit in evidenta individul. In momentul asta e greu ca PNL sa faca o echipa, asta ar insemna sa mai aduca parlamentari noi, dar un parlamentar sa mearga in echipa lor trebuie sa aiba o incredere maxima, motivata de un program clar, eficient, concret", a declarat senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei pentru stiripesurse.ro.

Liberalii au anuntat pentru 5 iunie depunerea motiunii de cenzura pe tema votului prin corespondenta. Asa cum stiripesurse.ro a prezentat, PNL nu poate trece motiunea fara voturile UNPR si acest lucru a fost spus si de catre lideri ai PNL in spatiul public.

UNPR-istii spun insa ca e greu ca PNL sa incerce sa preia Guvernul cata vreme nu e clar cine va conduce tara.

"Mai intai trebuie sa-si regleze problemele din interior, sa stabileasca un Premier cu care sa fie toata lumea de acolo de acord (râde, n.red.) si dupa aceea poate purta o discutie serioasa cu anumiti parteneri. Deci nu, acum nu, cu siguranta nu. Nu au nicio sansa. De altfel, ii vedeti pe liberali, sunt lipsiti de entuziasm, vor sa bifeze ca au depus o motiune de cenzura si au incercat, dar nici ei insisi nu cred ca poate sa treaca", a declarat senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu pentru stiripesurse.ro.

Insasi metoda PNL de a depune motiuni pe banda rulanta i-a indepartat pe eventualii noi aliati.

"A devenit obsesiva metoda asta a PNL sa depuna motiuni. Pana la urma trebuie sa ai o logica si in actiunea asta politica, atata timp cat stii ca nu iti iese, e exact ca la partidele de la locale care spuneau ca trebuie neaparat sa depunem lista completa de candidati ca sa aratam ca suntem seriosi, chiar daca nu are nimeni nicio sansa sa ajunga primar sau consilier, dar sa aratam ca suntem seriosi si avem echipa completa. Asa fac si ei cu motiunile astea, numai ca sa demonstreze ca sunt o voce in Parlament. Bineinteles ca nici asta (motiunea de cenzura, n.red.) nici celelalte (motiuni simple, n.red.) nu au nicio sansa sa treaca. Votul prin corespondenta e un subiect serios, nu se discuta asa, hai sa ne strangem la vot sa vedem cati mai suntem, cam cati ne lipsesc in Opozitie. Eu vad tehnica asta derizorie. E un exercitiu, asa, sa mai arate ca exista si Opozitie", a declarat, pentru stiripesurse.ro, senatorul UNPR Marian Vasiliev.

"Cu exceptia lui Predoiu, care se vrea Premier, nu stiu daca ceilalti vor sa vina acum la guvernare Probabil ca el, saracul, e singurul care isi doreste. Cred ca e singurul care isi mai doreste sa ajnga la guvernare", a mai spus Vasiliev.

Tema motiunii, un subiect important

În ceea ce privește tema moțiunii de cenzură, votul prin corespondenta, UNPR-istii spun ca subiectul este cat se poate de serios dar nu acelasi poate fi spus despre demersul PNL.

"Eu cred in acest lucru, ca toti romanii au dreptul de a vota dar dl premier Ponta a spus ca AEP nu numai ca poate dar are si obligatia sa gaseasca aceasta solutie si eu cred ca daca se va veni cu un proiect, Guvernul Ponta il va imbratisa. Eu personal sunt pentru ca fiecare roman sa poata vota si imaginile acelea in care romanii sunt bruscati de jandarmi la sectiile de votare sa nu le mai vedem niciodata", a declarat Vochitoiu.

"E clar ca Diaspora e problema foarte serioasa si trebuie sa o tratam cu cea mai mare seriozitate si responsabilitate. Dar eu nu cred ca au venit PNL-istii cu o propunere concreta, coerenta si care sa scoata in evident drepturile celor din Diaspora, ci mai mult e o miscare de imagine, vor sa puncteze ca imagine ca le-ar pasa de cei din Diaspora, dar la ceea ce vad pana acum nu au inventat nimic deosebit, nu au lucrat la un proiect deosebit. Nu este o tema de schimbare a Guvernului nu ca nu ar fi importanta, este foarte important, ci pentru ca nu au venit cu solutii, cu idei noi, logice, clare, pe care nu poate nimeni sa ti le respinga", a declarat si senatorul Agrigoroaei.

Sursa foto

Citeste si:

EXCLUSI Tachinări cu liberalii pe navetă. Atmosfera în UNPR înaintea moțiunii de cenzură

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.