Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții trag semnalul: 2017 va fi un an greu, de austeritate

criza

Şeful misiunii Fondului Monetar Internațional în România, Reza Baqir, susţine că măsurile fiscale aprobate de autoritățile române sunt prociclice și vor duce la creșterea datoriei publice iar cele care vor intra în vigoare anul viitor ar trebui anulate sau amânate pentru a se putea face economii la buget și a se readuce datoria publică pe un trend descendent. Oficialul Fondului se referă la reducerea TVA de la 20% la 19% şi la prevederile din Codul Fiscal, pentru 2017, de eliminare a taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți.

Veste uriaşă pentru români: Decizia istorică a ministrului lui Dacian Cioloş

Cristian Tudor Popescu, vehement după decizia Curţii Constituţionale: 'E un îndemn'

Analistul economic Mircea Coşea, care este profesor universitar de Economie, crede că oficialul FMI în România „are un discurs de manual. Prezintă nişte lucruri ştiute, învăţate de orice student şi de aceea are şi dreptate. Enunţă adevăruri teoretice corecte şi sunt total de acord cu domnia-sa: ne aşteaptă vremuri grele dacă mai continuăm în această direcţie, dacă continuăm petrecerea, dar măsurile pe care le propune sunt ex-cathedra, nu au nici o legătură cu realitatea românească”.
„Sigur că 2017 va fi probabil un an greu, de austeritate. Dar nu prin amânarea măsurilor de relaxare fiscală rezolvăm problema. Amânarea o consider o politică de catastrofă, pe care am putea să o luăm dacă am avea inundaţii generalizate în toată ţara, război cu Rusia. În cazuri extreme. În momentul de faţă, România nu trece prin astfel de situaţii, ci are o creştere economică considerată record”, a spus pentru „României libere”. Coşea.
Austeritatea nu este posibil de continuat, în condiţiile în care întreaga lume merge spre o politică de ieşire din austeritate, a explicat analistul economic. „Austeritatea nu duce la ieşirea din criză, ba din contră. FMI şi Banca Mondială se ocupă numai de deficit. Pentru ei, obiectivul general e deficitul, nu oamenii care stau în spatele acestuia”, susţine profesorul Coşea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.